IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi също е готов с електрически кросоувър

Представеният преди 3 години e-Evolution става сериен модел

Ако вече сте забравили концептуалния модел Mitsubishi e-Evolution, представен преди 3 години, разгледайте тези снимки и си го припомнете. Защо, ако се вярва на пресата в Япония, още през 2021 година той ще се превърне в сериен електрически кросоувър.


Mitsubishi e-Evolution


Засега няма потвърждение, че моделът ще запази името си, но със сигурност общата концепция ще остане същата като при прототипа от 2017 година. Това ще бъде купеобразен кросоувър в новия дизайнерски стил на марката, като в салона ще преобладават сензорните дисплеи.

Разбира се, ще има и промени в сравнение с прототипа. Предвижда се промяна на ъгъла на наклона на стойките на покрива (те ще станат по-вертикални), ще се появят централни стойки по средата, а задните врати ще се отваря напред, както е при стандартните автомобили.


Mitsubishi e-Evolution


Представеният концепт имаше 3 електромотора - един отпред и два отзад, но серийният вариант ще бъде с два (по един на всяка ос). Технически бъдещият кросоувър на Mitsubishi ще повтаря почти напълно представения вече Nissan Ariya, като двата модела използват една и съща модулна платформа CMF-EV.

Най-мощната версия - Ariya Performance, разполага с електромотори със съвкупна мощност около 400 к.с. и 600 Нм, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди. Вероятно, моделът на Mitsubishi ще има подобни параметри. Продажбите на кросоувъра ще стартират през 2021 година.

Снимки: Mitsubishi

0 от 500