IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi смени стратегията си за България

Компанията ще предлага обновения Eclipse Cross у нас и на още някои пазари в ЕС

Компанията Mitsubishi представи обновения Eclipse Cross, който е получил козметични промени по дизайна, но и сериозни технологични обновления. Най-важното сред тях е лансирането на плъг-ин хибридна версия на кросоувъра.



По-рано тази година, японската компания обяви оттеглянето си от европейските пазари и оставането само на някои от тях с пикапа L200 и/или компактния хечбек Space Star. От прес съобщение на вносителя на марката в България, обаче, стана ясно, че новият Eclipse Cross ще продължи да се продава у нас, както и на избрани други пазари, като е възможно съобразно търсенето тук да останат повечето и дори всички модели на производителя.

Връщайки се на обновения Mitsubishi Eclipse Cross, дизайнът е претърпял леки промени в предната част на автомобила и по-значителни в задната, Отпред се забелязват по-изострени черти и решена в черно решетка на двигателя. Най-отличима, обаче, е промяната на задното стъкло, което вече не е толкова тясно и дава по-добра видимост.



Най-значимата технологична новост е лансирането на зареждаема хибридна версия. Eclipse Cross ще заеме технологията PHEV от по-големия кросоувър Outlander, която разчита на 2,4-литров бензинов двигател и два електромотора. Ще се предлага и познатия конвенционален вариант с 1,5-литров турбобензинов агрегат.

Обновеният Eclipse Cross първоначално ще стъпи на пазарите в Австралия и Океания. През пролетта на следващата година се очаква и представянето му на българския пазар. Взе пак, трябва да стане ясно, че у нас и в Европа, следващо поколение на кросоувъра няма да бъде лансирано след края на жизнения цикъл на настоящото.

Снимки: Mitsubishi

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    bo ( преди 2 години )
    Пред това СУВ-че винаги бих избрал КИА Спортидж, Туксон, Кашкай или X-Trail, Шкода Карок, Subaru Forester, Mazda CX-30, Jeep Compass, че дори и Сузуки Витара. Пълна скръб станаха Митсубиши. Навремето имаха железни коли като Лансър и Галант, но всичко залезе... НИкакво бъдеще! Вероятно първата фалирала Японска авормобилна фирма.
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Хи хи ( преди 3 години )
    Тук глеам само гоУфаджии и поклонници на немски глокници...
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 4 ( преди 3 години )
    The Eclipse Cross is a real step forward for Mitsubishi, but its unlikely to trouble the best in classПисано от хора които са карали повече автомобили отколкото ти си виждал
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 3 години )
    Базовия модел на Еклипс е 44 хиляди. Базовия на Каджар е 36. Базовия Кашкай е 33. При това Еклипс е по-малък от тях като багажник
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    По добре да бяха спряли тази пвц подигравка с някога великата марка.ево и паджеро, това бяха колите.сега остана само някакво *** недоразумение.Карах такова миналата година и като цяло за парите е абсурдно.по добре дъстер
  • #1
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Наблюдател ( преди 3 години )
    Каквото и да шляпкате Еклипса в момента е най-добре изглеждащия японски СУВ в сегмента и с най-добро съотношение цена-качество!