IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda предлага маска, която пази автомобила от вируси

Засега предпазното средство е достъпно само за един модел

Компанията Honda разработи противовирусна маска за салонния филтър на автомобила. Представители на японския производител твърдят, че тя улавя до 99% от вирусите, предавани по въздуха.


Honda маска


При разработката на Kurumask (маска за автомобил) от Honda са си сътрудничили с група инженери, подготвящи специални автомобили за превоз на пациенти с COVID-19. Kurumask работи по същия начин, по който и обичайната маска. Тя просто трябва да се постави върху салонни филтър, като нейната ефективност се запазва една година.

Тестовете на предпазното средство са проведени на кей-кара Honda N-Box, чийто климатик е работил в режим на рециркуляция. Изпитанията са показали, че Kurumask отстранява 99,8% от намиращите се във въздуха вирусни капки за 15 минути, а за 24 часа - 99,9%. Данни за ефективността на маската в случаите на коронавирус не се посочват.


Honda маска


Към момента Kurumask е на пазара, но се предлага единствено за модела Honda N-Box. Очаква се, че съвсем скоро тя ще е достъпна и за други автомобили на марката, като цената за Япония е 7040 йени (68,30 щатски долара).

Снимки: Honda

0 от 500