IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen приключи с електрическия Golf

Последната бройка от модела слезе от конвейера в Дрезден

Компанията Volkswagen приключи производството на модела Volkswagen e-Golf. Последната бройка под номер 50 401 слезе от конвейера на завода в Дрезден, където моделът се сглобяваше в продължение на три и половина години.


Volkswagen eGolf


Уникалният производствен комплекс в Дрезден беше създаден в началото на века заради флагманския седан Phaeton. През 2015 година фабриката беше реанимирана, като първоначално тя беше превърната в център за разработка на електромобили и цифрови технологии.

През април 2017 година обаче в нея започна производството на електрическата версия на предишното, седмо поколение на Golf. Тя се задвижваше от електромотор със 100 кВт и батерия с 35,8 кВт/ч, които осигуряваха пробег от 200 км с едно зареждане

След края на производството на e-Golf заводът ще бъде леко преустроен, за да може до няколко седмици в него да стартира сглобяването на хечбека Volkswagen ID.3, който е директен наследник на електрическия Golf. Това ще бъде втората производствена площадка за модела в Европа след фабриката в Цвикау.

Снимка: Volkswagen

0 от 500