IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

На какво е способно Audi RS6 с 1001 коня под капака?

Фамилното комби засрамва дори суперколите (ВИДЕО)

BMW също участваше в тази надпревара, но сегашното M5 се предлага само като седан. Затова в битката при комбитата остават само Audi RS6 и Mercedes-AMG E 63 S, които се борят за първото място в сегмента.


Audi RS6 Avant


На теория AMG E 63 S има малък превес, тъй като неговият 4,0-литров литурбо V8 двигател развива 612 к.с. Това е с 12 к.с. повече от RS6 Avant, като комбито на Mercedes разполага и с по-голям въртящ момент. И двете машини са със задвижване на четирите колела и скоростни кутии с двоен съединител.

Някои хора са на мнение, че повече от 600 коня са предостатъчни за комби, докато други считат, че подобна кола по някаква причина трябва да се конкурира с Bugatti Veyron. Вече знаем, че такъв автомобил наистина съществува. Той е червен, изглежда страхотно и разполага с 1001 к.с. под капака.

Още снимки на суперкомбито - вижте в галерията:

Стандартното Audi RS6 Avant ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди, но тази машина се нуждае от 2,79 секунди. Времето за достигане на 200 км/ч от място е 8,13 секунди, а до 300 км/ч - 20,4 секунди.

Публикуваното видео показва на какво е способно това комби на магистрала, на която няма ограничения на скоростта. Автомобилът развива 333 км/ч, като това не е максималната му скорост, тъй като на оборотомера има още място. Шофьорът също внимава, тъй като все пак по аутобана има трафик, а в такива условия често нещо може да се обърка.



Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500