IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Свръхчовек: Алекс Дзанарди се възстановява от катастрофата

Пет операции са върнали зрението и слуха на големия шампион

Алесандро Дзанарди се възстановява от сблъсъка с камион през лятото и вече си е върнал зрението и слуха благодарение на множеството претърпени хирургически операции. Бившият пилот от Формула 1 и параолимпийски шампион бе прегазен от камион, след като ръчният му велосипед излетя от пътната лента в едно състезание през юни. Тогава лекарите трябваше да го поставят в изкуствена кома, за да спасят живота му.
 
 
Алесандро Дзанарди
  
  
"Кориере дела сера" съобщава, че Дзанарди е претърпял пет различни операции, в резултат на което вече вижда, чува и може да отговаря на въпроси. Предстои шеста операция за затваряне на дупката в трахеята му, след което лекарите очакват Алекс отново и да проговори. Медиците от болницата в Сиена вече са оптимистично настроени и прогнозират, че Дзанарди ще възстанови по-голямата част от мозъчните си функции.

54-годишният Дзанарди загуби двата си крака в чудовища катастрофа на "Лаузицринг" през 2001. Той обаче сам си проектира протези, с които се завърна в състезанията и дори спечели няколко много престижни победи. В допълнение взе три златни медала от Параолимпийските игри в Лондон и Рио де Жанейро.


Вижте удивителния живот на Алесандро Дзанарди (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500