IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Камион прегази Алекс Дзанарди

Свръхчовекът, който се завърна в спорта с два ампутирани крака, е в много тежко състояние

Алесандро Дзанарди e в много тежко състояние в болница в Сиена, след като претърпя сериозен инцидент по време на състезание за параолимпийци, съобщават италианските агенции. Бившият пилот от Formula 1 и шампион от CART загуби двата си крака в чудовищна катастрофа на Лаузицринг през 2001, но после се завърна в спорта като победител в Световния шампионат за туристически автомобили, двоен параолимпийски шампион и вдъхновение за милиони хора по света.

  
Алесандро Дзанарди
Алесандро Дзанарди след поредната си маратонска победа
  
  
Дзанарди е участвал в надпреварата Obiettivo 3 tricolore, когато в околностите на Пиенца е загубил контрол върху хендбайка си и след няколко претълкувания е навлязъл в насрещното платно, където е бил прегазен от камион. За нещастие по това време каската му вече е била паднала.

Великият спортист е откаран по спешност с хеликоптер в болницата в Сиена, където е претърпял няколко операции. Ден по-късно професор Сколета обясни, че по отношение на сърдечната и дихателната дейност състоянието му е стабилно, макар първоначално да е бил интубиран и на вентилатор.

  
Алесандро Дзанарди
Дзанарди малко след катастрофата на Лаузицринг през 2001. Този свръхчовек сам проектира протезите си и няколко години по-късно вече печелеше състезания в WTCC, в добавка към параолимпийските титли

  
"Неврологичната картина обаче остава сериозна", предупреждава Сколета. Ще трябва да минат поне 7-9 дни, преди лекарите да могат да преценят какви последствия ще имат нараняванията в областта на главата. Твърде вероятно е да му останат сериозни проблеми със зрението.

Само преди седмица Дзанарди обяви, че се готви да се завърне и по автомобилните писти, стартирайки с BMW в едно GT състезание на Монца. От много години италианецът е специален посланик на германската марка.


Удивителният живот на Алесандро Дзанарди (ГАЛЕРИЯ):

   

 

0 от 500