IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дядо Коледа се качва на Bentley Flying Spur V8

Седанът получава името Reindeer Eight и е поръчан от световна знаменитост

Ателието Bentley Mulliner представи специална версия на седана Flying Spur V8, създадена по поръчка на "звезда от световен мащаб". Името на клиента не се съобщава, но по рисунката на елен на предния капак и вградената навигация със списък на "непослушни деца" не е трудно да се досетим, че става дума за Дядо Коледа.


Bentley Flying Spur Reindeer Eight


Специалната празнична версия на Bentley Flying Spur V8 е получила името Reindeer Eight в чест на класическата осморка от елени, които теглят шейната на Дядо Коледа. Седанът е боядисан в металик Cricket Bauble с допълнителен емайл от разширената палитра на Mulliner.

Вместо позната фигурка Flying B, на капака на автомобила е поставен напечатан на 3D-принтер златен елен. От скъпоценния метал са направени и някои от елементи на предния капак, а тънката линия отстрани е нанесена на ръка.


Bentley Flying Spur Reindeer Eight


Бъдещият собственик трябва да края на годината да навърти 41 000 млн. вили (66 млн. км) и затова от Mulliner са доработили аеродинамиката на автомобила. Отпред и отзад са поставени дифузьори от въглеродни нишки, има още странични престилки и спойлер, като всички са със златен кант. В цвета на скъпия метал са и 22-цоловите джанти с всъдеходни гуми.

Салонът на Коледната машина изобилства от естествена кожа и от 3D-кожа с цвят Cricket Bauble, като те са комбинирани с гланцирани черни елементи. Седалките Reindeer Eight осигуряват максимален комфорт при дълги пътувания, като предлагат регулиране в няколко посоки. Както и преди, с помощта на бутон може да бъде активиран 12,3-инчовия сензорен екран на мултимедийната система. В навигацията се е появила новост - списък с непослушни деца.


Bentley Flying Spur Reindeer Eight


За технически промени по автомобила не се съобщава, което означава, че под капака на Bentley Flying Spur V8 Reindeer Eight е поставен битурбо V8 мотор 4.0 с мощност 550 к.с. и 700 Нм. С него седанът със задвижване на четирите колела ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди. Максималната скорост е 318 км/ч.

В стандартното оборудване влиза трикамерно окачване, а активните стабилизатори и завиващите задни колела се предлагат срещу доплащане.


Bentley Flying Spur Reindeer Eight

Снимки: Bentley

0 от 500