IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley предложи Flying Spur за шофьори

Новата версия на луксозния седан получи V8 двигател

Компанията Bentley разкри характеристиките на новата версия на седана си Flying Spur, която е получила V8 турбодвигател с работен обем 4,0 литра. Тя е по-лека, по-слаба и по-бавна от варианта с W12 мотор, като от британския производител твърдят, че този автомобил е направен за шофиране, а не за возене на задната седалка.


Bentley Flying Spur V8


Производителността на новата модификация на седана е 550 конски сили и 770 Нм. Този Flying Spur тежи със 100 килограма по-малко от версията с W12, чийто 6,0-литров агрегат развива 635 конски сили. Съответно вариантът с V8 ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди и развива максимална скорост от 318 км/ч. При версията с W12 тези показателите са 3,8 секунди и 333 км/ч.

Стандартно Flying Spur V8 е оборудвано с 20-цолови джанти (като опция се предлага 21-и 22-цолови) и адаптивно окачване, а срещу доплащане е достъпно и шаси със завиващи задни колела. За каросерията са предвидени седем базови цвята, които могат да се комбинират с един от шестте отенъка, подготвени от ателието Mulliner. За кожата в салона цветовите варианти са 15.


Bentley Flying Spur V8


Новата версия ще се предлага с 4 или 5 места, като в първия случай задните седалки ще бъдат разделени от консола с вграден пулт за управление на различните функции със сензорен дисплей с диагонал 5 инча. Като опции са включени хладилник, събиращ 6 бутилки с по 0,33 литра, масичка, два таблета, безкабелно зарядно и различни акустични системи.

От компанията все още не са разкрили датата, на която ще стартират продажбите на новата версия на Bentley Flying Spur, не се съобщава и цената на автомобила.


Bentley Flying Spur V8


Снимки: Bentley

0 от 500