IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Pagani представи най-мощната Huayra

Tricolore ще бъде произведена в едва три екземпляра

Преди близо 11 години, Pagani представи Zonda Tricolore, в чест на демонстрационния отбор на италианските военно-въздушни сили Frecce Tricolori. Сега, в чест на 60-тата годишнина на аеро-акробатите, компанията представя ултра ексклузивната Huayra Tricolore.


Pagani Huayra Tricolore


За задвижването на болида се грижи познатия туинтурбо 6-литров V12, разработен специално от Mercedes-AMG за Pagani. В тази си версия, агрегатът постига впечатляващите 840 конски сили и 1100 Нм. Макар и само с 2 "кончета" повече, отколкото при представената през февруари Pagani Imola, Huayra Tricolore стана най-мощния модел на марката към момента.

Тягата се предава към задните колела чрез 7-степенна секвенциална скоростна кутия, като все още няма посочени спецификации за ускорение и максимална скорост. Теглото на спортната машина е 1270 килограма, което е близко до това на Volkswagen Golf с трицилиндров мотор.


Pagani Huayra Tricolore


Стилът доста напомня за този на Zonda Tricolore, тъй като и двете коли са вдъхновени от самолета Aermacchi MB-339, с който Frecce Tricolori изпълняват въздушните си каскади. Италианският национален флаг е основен мотив и по купето и в салона, а извън това, новият модел е с променена предна броня с по-агресивен сплитер и по-големи въздухозаборници.

Промените продължават и с изцяло новия въздухозаборник зад седалките, доставящ по-добър и по-голям поток на студен въздух към двигателното отделение. В задната част на автомобила се виждат нов дифузьор и ексклузивно за Huayra Tricolore крило, изработено от карбонови влакна.


Pagani Huayra Tricolore


Специално внимание е обърнато на кокпита, където извън италианското знаме, което е бродирано на седалките и е акцент на някои други места, има някои характерни елементи, от алуминий и карбон. С комбинация от метала и композитния материал е изработена и топката на скоростния лост. Pagani Huayra Tricolore е и със специални джанти  от авиационен алуминий, с уникални сини акценти, контрастиращи на металния цвят.

Pagani възнамерява да произведе едва три бройки от специалния модела, всяка на цена от 5,5 милиона евро, при това - без включен ДДС.

Повече снимки на Pagani Huayra Tricolore вижте в галерията:

0 от 500