IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini представи първия си поръчков спийдстър

Суперколата е вдъхновена от 4 модела на италианската марка

Преди 2 години състезателното подразделение Lamborghini Squadra Corse и студиото Centro Stile Lamborghini за първи път направиха уникална машина по поръчка на клиент и това беше купето SC18 Alston. Тогава италианците обявиха, че това е само началото и сега идва продължението - спийдстърът SC20.


Lamborghini SC20


Откритият модел, който няма предно стъкло, отчасти прилича на предшественика си и това не е изненада, тъй като в основата и на двете машини е Aventador. Каросерията е оптимизирана с оглед на подобряване на аеродинамиката, като са използвани решения от състезатели коли на марката за постигане на комфорт при движение с висока скорост.

От компанията допълват, че клиентът е участвал активно в проектирането на колата. Ярко изразеният преден сплитер и вентилируемия лицева панел са в стила на елементи от Huracan GT3 Evo, докато релефните повърхности са заети от Essenza SCV12.


Lamborghini SC20


Карбоновото антикрило в задната част може да се регулира в три положения. Суперколата е качена на 21-цолови джанти с една централна гайка и гуми Pirelli P Zero Corsa. В интериора се залага на кожа и алкантара, комбинирани с елементи от карбон и алуминий, като всичко е правено по поръчка.

Движението на пистовия автомобил, който може да се използва и по обществени пътища става с познатия 6,5-литров атмосферен V12. Както и на серийния Aventador SVJ, той развива 770 к.с. и 720 Нм, като се съчетава със 7-степенна роботизирана скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.


Lamborghini SC20


Според главния дизайнер на бранда - Мити Боркета, като основни източници на вдъхновение при направата на Lamborghini SC20 са служили моделите Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster и Concept S. Техническият директор Маурицио Реджани на свой ред определя автомобила като "сложна инженерна мисъл, съчетана с високо италианско майсторство".

Така и обаче не се разкриват техническите характеристики на спийдстъра, както и името на клиента и колко пари той е платил за направата на колата. Със сигурност сумата е няколко милиона евро.

Още снимки на уникалната суперкола - вижте в галерията:

Снимки: Lamborghini

0 от 500