IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti La Voiture Noire стана най-скъпата коледна украса на света

Струващата 13 млн. долара хиперкола беше изложена в Мюлсайм

Френският производител Bugatti реши да отбележи предстоящите празници, независимо от сложната ситуация с коронавируса, заради която бяха отменени повечето събития. За да създаде празнична атмосфера, компанията се зае с направата на коледна украса.


Bugatti La Voiture Noire


Според французите, най-доброто украшение в нея е хиперколата La Voiture Noire, чиято стойност превишава 13 млн. долара. Автомобилът е поставен в стъклен контейнер с съседство с голяма елха, като изглежда доста ефектно и преминаващите хора могат да се полюбуват на безупречните линии на машината.

В случая компанията е направила подарък на френския град Молсайм, където се намира щаб-квартирата на Bugatti. Тук всяка година се провежда традиционна коледна изложба, но заради коронавируса тя беше отменена. Затова и компанията реши да предложи на жителите много интересна алтернатива.

Още снимки на уникалната машина, превърната в част от коледа украса - вижте в галерията:


Излизането на уникалния La Voiture Noire е посветен на 110-годишнината на компанията, като едновременно с това се отдава почит и на легендарния модел Type 57 SC Atlantic, принадлежал на Жан Бугати. Каросерията на хиперколата е от въглеродни нишки, като всичко е правено на ръка. А под капака е поставен фирменият W16 с обем 8,0 литра и мощност 1500 к.с.

Снимки: Bugatti

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    да питам за един приател а лафка кога ще отварят
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    1,много си нищ духом...и Мона Лиза не можем да си я позволим, дай да не я показват...
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 3 години )
    Кво пак мрънкате, комплексари. Колата е там, който иска я гледа, който не иска да си гледа Тойотката в гаража. Коли като тази са произведение на изкуството. Ама той Бае *** разбира само от ракия и сланина. Очите му вперени само в чашката и в *** на комшииката - щото е мазен и за мезе става. Ние по Европата сме по естети, можем да се любуваме на нещо е тъй щото е убаво. Па макар да не можем да го изпием или ущипем.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Идейно ( преди 3 години )
    Бугати искат да напомнят на хората колко са бедни и нищожни щом не могат да си купят кола за 5 млн.евро.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Тя не е и особено красива тая кола. Има далеч по-секси автомобили.
  • #1
    11 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не виждам какво коледно, празнично и радващо душата може да има в едни тенекии (е, добре: високотехнологични, дизайнерски, правени на ръка и т.н.), увити в стъклена опаковка, с което те сочат в лицето и ти крещят: "Ти-и-и-и, обикновени гражданино, никога не можеш да си позволиш това. На каква Коледа си тръгнал да се радваш, ха, ха, ха?" Коледа не е ли един човешки, семеен празник, а не празник на снобарщината за 13 млн.?