fallback

Легендарен дизайнер засипа с критики пикапа на Tesla

Франк Стивънсън има забележки не само към външния вид, но и към интериора (ВИДЕО)

Един от най-големите автомобилни дизайнери - Франк Стивенсън, който е работил в Mini, BMW, Ferrari, Maserati, Fiat, Lancia, Alfa Romeo и McLaren, се присъедини към критиците на електрически пикап Tesla Cybertruck, съобщава Jalopnik.

По думите му, външният вид на машината може да се сравни с графика на първия Sony PlayStation, където преобладават пикселните и нереалистични форми. Дизайнерът подчертава, че дори показаният през 1980 година Citroen Karin изглежда по-футуристично от Tesla Cybertruck.

Стивънсън има сериозни претенции и към салона на електрически пикап. Според него, интериорът на автомобила е "хладен и антиприроден, като това е напълно нелогично за екологично превозно средство с нулеви вредни емисии".

Пикапът на Tesla беше представен през ноември 2019 година, като получи доста критики заради примитивния си външен вид. Няколко месеца след премиерата шефът на Tesla - Илон Мъск, обеща, че "дизайнът на Cybertruck ще бъде леко подобрен" преди излизането на модела в серийно производство, но това няма да се отрази по никакъв начин на неговите основни пропорции.

Снимка и видео: Jalopnik

fallback
  • #10
    младен ( преди 3 години )
    Гледам коментарите и оставам с впечатлението че всички тука бъкат от пари и като си сменят колата ходят по салоните и гледат предимно дизаин и цвят. Дизаин и цвят може да гледат хората дето имат пари за нови коли и си ги избират тия неща. За останалите, т.е. ние, 90%, в БГ това е последното което ни интересува, и има защо - $$$
  • #9
    анонимен ( преди 3 години )
    Тоя дизайнер сигурно е фен на хромчето, кичозните лед светлинки и изкуствените вентилационни отвори. Да си отвори мозъка малко - неслучайно до тесла, пикап от 2020 година изглежда като от 1950 година. Дизайнът на пикапа на тесла е изключителен - семпъл, изчистен, постигнат само с няколко линии - това е еталон за индустриален, геометричен дизайн. На всичкото отгоре този дизайн е и много практичен. Както казах, най-много си личи като сложите до него друга кола, всичко останало изглежда остаряло.
  • #8
    До тинтири ( преди 3 години )
    Аз не разбирам пък как човек може да подкрепи примитивно животно като теб дори да си прав за нещо което според мен е рядко и частично го пишеш по много злобен, обиден и надменен начин не приемащ чуждо мнение
  • #7
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Тесла струва? Не баце - тесла е надута! Реалната цена е около 90 долара на акция. Не случайно друсаното афро започна да продава акции за по няколко милиарда ;)
  • #6
    TSLA ( преди 3 години )
    И класната ми Симеонова не му се кефи. Вика искам Форд КА. 100% го е учила и него.
  • #5
    Кико ( преди 3 години )
    "Тесла вече струва повече от един трилиона долара"! Вашия продукт колко струва? А... а?
  • #4
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Хахахаха даже и тук даже и след такава статия от супер професионалист сътворил едни от най-красивите коли в историята жалките сектантчета казват "НЕ" по убаво от нашия трошляк няма - АйКюто на тесларастите наистина е отрицателна величина :D
  • #3
    Гост ( преди 3 години )
    Дори да приемем, че едно "товарно" транспортно средство е изградено на база самоносеща конструкция (а аз не знам дали това твърдение е вярно или невярно, защото всичко около Мъск е подозрително и не си заслужава усилията), това не може да обясни и оправдае този "дизайн". Това прилича повече на социологически експеримент.
  • #2
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Обиждат се като им го кажеж, но то не трябва да си реномиран авто-дизайнер, за да видиш, е това е неземен ***. трябва да си само със сериозно промит мозък като сектантчетата на мъск!
  • #1
    popa ot razgrad ( преди 3 години )
    Тоя дизайн (ако изобщо може да се говори за някакъв дизайн) е направо подигравка...
fallback
Последни