IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 шокиращо скъпи модела на Jaguar

Докато X-Type се продава на безценица в Дупница, други модели на марката са мечтани класики

За всеки, малко или много със страст към автомобилите, името Jaguar привиква в съзнанието картини на спортни купета, бързи кабриолети и респектиращи седани. Британската марка от дълги години е символ на лукс и финес, като успява да запази изконните си ценности и в наши дни - въпреки присъствието на злополучния X-Type по автокъщите в Дупница на цената на новогодишен куверт във Велинград.


jaguar


Но може би има и такива сред вас, които да не знаят, че корените на тази слава са в дългата и успешна състезателна история на марката. Сред успехите на британците са цели 7 победи в легендарната надпревара "24 часа на Льо Ман" и много други, които са осигурили място на Jaguar в Залата на славата.

Тази победна кариера бе изоставена преди години, а в резултат на това някои автомобили на Jaguar са станали изключително редки колекционерски машини, струващи милиони евро. Нека ви представим 10-те най-скъпи модели на Jaguar, по данни на аукционни къщи от последните години:


Най-скъпите автомобили на Jaguar (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500