IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar отбеляза юбилей на един модел с нова версия на друг

Купето и роудстърът F-Type Heritage 60 Edition излизат в ограничен тираж

Британският производител Jaguar използва предстоящото отбелязване на 60-годишнината на модела Jaguar E-type за представянето на специална версия на своя съвременен спортен автомобил F-Type. Тя се казва Heritage 60 Edition и ще излезе символичен тираж от 60 бройки за цял свят.


Jaguar F-Type Heritage 60 Edition


Специалистите от подразделението SV Bespoke ръчно ще боядисат юбилейните автомобили в зеления цвят Sherwood Green, който не се използва от 60-те години. Салонът ще бъде направен от кожа в оттенъци Caraway и Ebony Windsor, които не се предлагат за стандартния F-Type.

Сред другите особености, които трябва да подчертаят приемствеността между двата модела, са 20-цоловите джанти с черни спирачи апарати, хромираните и гланцирани черни спирачни апарати, допълнителните табели и емблеми, а също така и алуминиев детайл на централата консола.

Още снимки - вижте в галерията:

Технически Heritage 60 Edition представлява F-Type R с 5,0-литров V8 двигател с 575 к.с., 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. И ако стандартният модел струва във Великобритания 97 135 лири, то юбилейният се предлага за 122 500 лири.

Снимки: Jaguar

0 от 500