IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen няма да продава Lamborghini и Ducati

Bentley минава под контрола на Audi от 1 март 2021 година

Компаниите Lamborghini и Ducati остават в семейството на VW Group, стана ясно след заседание на Надзорния съвет на германския автомобилен концерн, на което също така беше одобрено и преминаването на Bentley под контрола на Audi.


Lamborghini


Решенията са взети след няколко месеца на слухове, които гласяха, че VW Group ще продаде двете италиански компании, за да си осигури свежи финансови постъпления и да постигне по-голяма производствена ефективност. Твърдеше се също, че концернът търси купувач и на Bentley, но и това се оказа невярно.

На заседанието беше решено, че от 1 март 2021 година Audi поема управлението на Bentley. Според Борда на директорите, подобно преструктуриране ще бъде от полза и на двете компании по пътя към електрификация. Британският производител на луксозни автомобири ще намали постоянните си разходи с 5% от 2023 година, както и разходите за материали със 7%.

Не се отхвърля обаче възможността, Lamborghini и Ducati заедно с Italdesign да бъдат обединени в една структура. Вероятно тя е бъде ръководена от Стефан Винкелман, който през миналия месец се завърна начело на Lamborghini - компанията, която ръководеше от 2005 до 2016 година. Едновременно с това той запази и поста си на главен изпълнителен директор на Bugatti.

Снимка: Lamborghini

0 от 500