IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla спира производството на Model S и Model X

Причината е намаляващото търсене към двата електромобила

Ръководството на американския производител Tesla официално обяви, че спира производството на Model S и Model X. Причината е непрекъснато спадащият интерес към двата най-скъпи електромобила в гамата на марката.


Tesla


В компанията смятат, че в момента е напълно безсмислено производството на седана и кросоувъра да продължава в нормални количества, тъй като това ще доведе до появата на огромни запаси и препълване на складовете на дилърите на марката. Ако интересът на клиентите към Model S и Model X се върне на предишните нива, в Tesla ще реагират и ще възобновят нормалното производство.

Засега предвидената пауза за двата модела е 18 дни, през които ще бъдат направени съответните изчислени и промени в бъдещия график. След това производството ще бъде възобновено, но в нови обеми, които ще позволят поддържането на двата модела, без обаче да се стига до препълване на складовете и дилърските центрове на марката.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Another Tesla Model S "Inexplicably" Bursts Into Flameshttps://***.zerohedge.com/markets/loud-bangs-tesla-model-s-inexplicably-bursts-flames------------------------------------------------------толкоз може "милиардната компания" и екологичния има *** не върви, е кво да се прай тя и ракетата му нещо не можа да се приземи, ше чакаме влака ако и той не стане йебига ....
  • #9
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Чук ( преди 3 години )
    Споко, скоро и други глокници ще спре...
  • #8
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Японеца ( преди 3 години )
    Г-н Захариев, Тесла тръбят наляво и надясно, че нямат дилъри!
  • #7
    10 rate up comment 4 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Не е хейт, това са рекламни агенти, които работят про-боно. Гугъл статистик, кликбайт ги интересува само колко се обсъжда и бутат резултатите все по-напред. И акциите растат все повече. Илон ви благодари за страстните коментари под всяка страница. Казва, че благодарение на милиони като вас, от втория по богатство на планетата, скоро ще е пръв! Браво! Наздраве!
  • #6
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Глупости, чете ли писъмцата на Илон? Нищо не пише за смяна на оборудването. Казва им се от кога до кога спират да работят, че имат 5 дни платен отпуск за тези 18 дена и че би било хубаво да намерят начин да не се възползват от него и да не си стоят в къщи тези 18 дена а да намерят начин да работят като доброволци. Казва се че поръчките на Модел С и Х са общо 15000 за последното тримесечие и нито дума за промяна на линиите или моделите
  • #5
    16 rate up comment 20 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    И другите ще спре... и другите :) Вече не са сами на пазара и само с циркаджийски номера не минава.
  • #4
    7 rate up comment 7 rate down comment
    До 3 ( преди 3 години )
    Добре шефе щом ти казваш значи е обратното и може да ти се вярва
  • #3
    17 rate up comment 20 rate down comment
    Скоро фалит. ( преди 3 години )
    Никой вече не ги иска тия таралясници. Хората си купиха и видяха че не стават за нищо. В САЩ пазарът вече е заринат с Тесли втора ръка и никой не ги иска. Хората отново се насочват към истинските автомобили. В кризата нараства и търсенето на истински джипове които да стават за сериозен офроуд. Хората търсят здрави надеждни автомобили с който да могат преживеят гражданската война и да избягат в провинцията. Най очакваните нови автомобили са Ford Bronco и Ineos Grenadier.
  • #2
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Измислена причина ( преди 3 години )
    От компанията не са казвали причина има голяма вероятност спирането да е за някакво обновяване
  • #1
    31 rate up comment 9 rate down comment
    Фьешън Жендов ( преди 3 години )
    Ама как така ще препълни складовете на дилърите? Нали действаха без дилъри? Не трябва ли да се купува само по интернет и да идва на самоход с автопилота? Тия са изостанали и допотопни като парния двигател.