IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се справя BMW M5, когато няма ограничения?

Оказва се, че 305 км/ч не е лимитът за спортния седан (ВИДЕО)

BMW представи шестото поколение на M5 през 2017 година, а сега вече се предлага и неговия фейсрифт или както го наричат LCI, който е достъпен и във версия Competition. Именно тя беше тествана в реални условия от екип на YouTube-каналът AutoTopNL, като избраното място беше възможно най-удачното - магистрала в Германия, където няма ограничения на скоростта.


BMW M5


В публикувано видео ясно се вижда как ускорява и на какви скорости е способно BMW M5 (F90) Competition, моделна година 2021. Под капака на суперседана е поставен 4,4-литров туин-турбо V8, който развива максимална мощност от 625 к.с. и позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди.

В началото автомобилът ускорява до 267 км/ч, но заради трафик на аутобана водачът е принуден да намали скоростта. Той обаче търпеливо изчаква пролука, за да може да постигне замислената цел. А тя е да види на каква максимална скорост е способен седанът.



Накрая се вижда, че първата смяна на M5 Competition от 6-та на 7-ма скорост става при 295 км/ч, а малко след това автомобилът развива 310 км/ч. Това е повече от обявената от BMW максимална скорост с допълнителен пакет M Driver, която официално е 305 км/ч.

Снимка и видео: AutoTopNL

0 от 500
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Дъ Въ и Бъ ( преди 3 години )
    Скоростта , която се изписва на дисплея на колата винаги е завишена! Ако пуснете паралелно и GPS ще видите , че при увеличаване на скоростта , се увеличава и разликата между скоростомера на колата и скоростта ,която показва GPS-a.