IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Инструктор в BMW показа разликата между дрифт със задно и с 4х4

Най-важното и в двата случая е да се постигне идеален баланс (ВИДЕО)

Контролираното поднасяне на автомобила, наричано дрифт, когато се случва на писта или на безопасен участък от пътя, определено е много забавно развлечение. Да, с него не можеш да постигнеш бързо време на обиколка, но пък е отличен начин да повишиш до краен предел сцеплението на колелата на автомобила с пътя.


BMW


Какво обаче се случва при дрифтиране с автомобили с различно задвижване? Отговор на това дава официалният канал BMW M в YouTube, където беше публикувано видео, показващо разликата в дрифта с автомобил със задно задвижване и със задвижване на четирите колела.

Идеалният пример в подобна ситуация е BMW M8 Competition, тъй като при него задвижването на четирите колела може да се изключи и мощността тогава се предава на задния мост. Един от инструкторите в BMW M - Стефан Ландман, започна своята демонстрация именно по този начин, като насочва тягата към задните колела.

Вероятно, феновете на това забавление добре знаят, че процесът на дрифта се състои от 3 етапа - поднасяне, балансиране на задната чист и излизане от маневрата. Трябва особено да се внимава с баланса между подаване на газ и въртене на волана. При Стефан такива трудности няма, все пак това му е работата.



След това инструкторът включва задвижване на четирите колела, като в случая дрифтирането става по друг начин. Вече се налага по-голямо усилие върху волана при поднасяне, за да може автомобилът да следва зададената му траектория.

Снимки и видео: BMW M

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Къде ( преди 3 години )
    Къде така рязко изчезна статията за сувчето бмв х3 от преди два дни, в която се разглеждаха всичко проблеми, ръжда, мотор и т.н на модел 2014-2017? На някой не му хареса, колко повреди има за 5 годишем паркетник, за който се изръсваш 100к и после много трудно ще се отървеш, че никой не иска подобни набутвации?ADMIN: статията си е там, в секция ТЕХНИКА. Пробвайте да гледате, преди да коментирате :D
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    д-р. Куртев ( преди 3 години )
    Еми ,супер професия !!