IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai направи маршрутка за дрифт

iMax N Drift Bus е и за тези, които вечно закъсняват за летището

Hyundai направи маршрутка за дрифт

Спортното отделение на Hyundai – N – вече е познато с компактния спортист i30 N. То вече предлага и спортна линия N Line за различни модели, например за Tucson. Но това, което виждаме, е със съвсем различен характер. За съжаление iMax N Drift Bus е единичен екземпляр за писта.

С него Hyundai очевидно преследва духа на легендарния състезателен ван Ford Transit Supervan и Renault Espace F1. 2,5-литровият дизел е заменен от 3,5-литрово битурбо V6. Мощността е 402 к.с., а въртящият момент е 555 нютонметра, които се предават към задните колела.

В останалата си част ванът запазва концепцията си. В случай че той ви е познат, не бъркате. Става дума за големия ван на марката, който на различните пазари се продава под имената Grand Starex, i800 или H-1.

Hyundai

Трансмисията е осемстепенна автоматична, а предаването е задно. Освен това на задния мост е поставен блокируем диференциал. Двутръбна ауспухова система помага от шестцилиндровия двигател да бъде извлечено всичко най-добро в акустично отношение.

За ненормалния автомобил е виновен екип на марката от Австралия. Те са допълнили концепцията с аеродинамичен пакет, електронно регулирани амортисьори, по-големи спирачки и 19-цолови джанти.

iMax N Drift Bus притежава идеално съотношение на масите 50:50 при пълно заемане на всички седалки. На първия ред те са състезателни. На втория и третия те са тапицирани с кожа и алкантара. И в случай че гумите имат нужда от смяна, резервните могат спокойно да бъдат поместени в багажника с обем 842 литра.

Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Такива маршрутки вече има в София от много години. Всичко е въпрос на майсторлък, а наште бакшиши в маршрутките са по-скоро богове. Способни са да изкрат, това което си ял преди цяла седмица...
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Искам да видя как се е натоварило с 15 ***.нг.ала това и да прави дрифт