IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият SUV на Toyota ще се казва BZ

Моделът ще даде началото на цяло семейство коли на ток

Само преди дни Toyota обяви, че първият изцяло електрически модел на марката ще бъде компактен SUV, който ще се предлага и в Европа. Сега британското издание Auto Express публикува свое виждане за това, как ще изглежда електромобилът и разкри плановете на компанията за пускането на още модели, задвижвани изцяло на ток.


Toyota BZ


Потвърдено е, че електрическият кросоувър ще бъде с размерите на Toyota RAV4, като разстоянието между двете оси ще е по-голямо от тази на конвенционалното превозно средство, а предните и задните надвеси ще са по-къси.

Моделът е съвместна разработка със Subaru, като ще бъде изграден на модулната платформа e-TNGA. Той ще получи името BZ (Beyond Zero), като вероятно ще получи и цифра в името си. През последните няколко месеца Toyota регистрира търговските марки от BZ1 до BZ5, което означава, че японският производител подготвя цяло семейство електрически модели на същата платформа.


Toyota BZ


От компанията твърдят, че BZ вече е напълно готов за серийно производство, което ще се осъществява в Япония. С него Toyota ще може да предложи на клиентите си пълна гама силови агрегати, тъй като сега RAV4 е достъпен с конвенционален двигател с вътрешно горене, стандартен и зареждащ се хибрид.

Освен първия си електромобил, през 2021 година компанията ще представи и нови батерии с увеличена енергийна плътност. Това ще позволи удвояване на пробега на електромобилите. Основното им преимущество е, че те ще могат да се зареждат само за 10 минути, а освен това са по-добре защитени от самозапалване.


Toyota


Преминаването към новата технология ще окаже влияние и върху японските компании, които произвеждат автомобилно оборудване. Те ще бъдат принудени да създадат необходимата инфраструктура, за за снабдяват автомобилните производители. Например, фирмата Mitsui Mining and Smelting се готви да създаде предприятие, в което да прави твърди електролити за акумулатори.

Снимки: Auto Express

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Nev ( преди 3 години )
    Пробива при батериите на Тойота е в тъй наречените твърди полупроводникови батерии, които те разработват. Тойота имат над 1000 патента в тази област. Основните предимства на тези батерии са че имат доста по-голяма плътност на зареждане от настоящите на пазара, и ще отнема 10-15 мин да се зареждат напълно, без да се намалява животът им. Освен това и с по безопасни, не се палят при удар, заради "тврдия електролит". Ако наистина успеят, за поред път ще направят революция в автомобилостроенето!
  • #9
    0 rate up comment 1 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Пореният снегорин ръбозавър, вероятно с металхидридни батерии, в стила на фирмата.
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    Тойота не правят батерии сами, имат договор с Панасоник. Не знам какъв е тоя мистериозен пробив в батериите.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    В този сегмент скоро става пренаселено от електромобили ВАГ и Хюндай-Киа с по 3 модела отделно Тойота и Нисан всички те на нови специални платформи колко ли ще се отрази на Тесла
  • #6
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пак ли! От 2017 г. четем едно и също, как догодина излизала цяла гама тпйоти на ток. И ... нищо не става. После четем същото, но за следващата година. Лъжливото овчарче.
  • #5
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Бай Страхил ( преди 3 години )
    Като гледам автомобилите на бъдещето, предпочитам да си живея в миналото :)
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Като гледам скоро колите ще са изцяло пластмаса.
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Супер че вече и Тойота ще има платформа за електромобили и интересно какво ще се получи предвид това че са номер 1 при хибридите
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    RD ( преди 3 години )
    Звучи яко: "Каква караш?" "Тойота Бъз!"
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Интересен дизайн, определено няма да се хареса на всеки, но не може да му се отрече, че има чар и присъствие. Малко е американски тип