IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti: Bolide е напълно истински - вижте го

Пистовият звяр може да вдигне над 500 км/ч (ВИДЕО)

В края на октомври Bugatti представиха най-екстремния си модел - Bolide. Машината бе определена от производителя като експериментален прототип, който е пригоден за пистови надпревари. И заявиха смело, че 500 км/ч не е непостижима скорост за звяра.


bugatti bolide


Сега производителят на хиперавтомобили даде повече информация за новото си творение, като пусна свежа порция снимки (може да ги видите в галерията) и видео на екстремния модел. И пресече слуховете, че Bugatti Bolide не съществува реално, а е само виртуален.

Благодарение на карбоновия монокок и компоненти от авиационен титан, теглото на машината е едва 1240 кг. Заради модифицираната платформа на Chiron и радикалното купе, "болидът" генерира същата притискателна сила като машините от Формула 1. 



Добре познатият 8-литров W16 двигател с 4 турбини развива максимална мощност от 1850 конски сили, като комбинацията дава безпрецедентното съотношение тегло/мощност от едва 670 грама на конска сила. Сред модификациите на агрегата са нови турбокомпресори и настройки, позволяващи му да работи със 110-октаново състезателно гориво.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2.17 секунди, до 200 - 4.36, до 300 - 7.37, до 400 - 12.08, а 500 км/ч Bugatti Bolide развива за 20.16 секунди. И може да завърти обиколка на Нюрбургринг за 5 минути и 23.1 секунди. Но има една уловка, посочените данни са базирани на собствени симулации на компанията, а не са от реално проведени тестове.

Свежи снимки на Bugatti Bolide вижте в галерията:

0 от 500