IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Volkswagen очаква автономните коли скоро да са по пътищата

Според Херберт Дийс безпилотните автомобили ще са масови до 2030 година

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Group очаква да види напълно автономни коли по обществените пътища между 2025 и 2030 година. Според Херберт Дийс подобренията в компютърните технологии и напредъка в сферата на изкуствения интелект ще ускорят разработването на системите за безпилотни автомобили.



"Изглежда предвидимо, че системите скоро ще са способни да управляват дори и най-комплексните ситуации при автономното управление", заявява мениджърът пред германски медии.

Volkswagen ще инвестира солидните 73 милиарда евро в бъдещи електрически и свързващи технологии. Тази инвестиция включва също създаване на нова организация за разработка на софтуер, който да се приложи във високотехнологични автономни машини.

Според Дийс, в момента Volkswagen е глобален лидер по отношение на електрически платформи и гама електромобили, а в близко бъдеще ще се опита да достигне" лидерска позиция в автомобилния софтуер, за да може да посрещне нуждите за индивидуална, сигурна и напълно свързана мобилност".

Плановете на VW Group са през следващите 10 години да произведе около 26 милиона електрически превозни средства за Европа, Китай и САЩ. 19 милиона ще са базирани на архитектурата МЕВ, а останалите 7 ще използват високопроизводителната платформа PPE.

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    пълната автономия би била възможна и скорошна само и САМО АКО всички автомобили са свързани и си говорят.. има ли го елемента на изненада - дотам със сложните алгоритми..
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ми да чака. Да си избере спирка във Волфсбург и да чака там автономията.
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    леле мале... що да не се изхвърли като да не казвам какво.. напълно свързана мобилност - това ми звучи опасно по дефинизция.