IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus въвежда иновационна система 4х4

Технологията Direct4 ще дебютира през 2021 година (ВИДЕО)

Компанията Lexus публикува изображение на нов електрически кросоувър, който трябва да даде представа за бъдещите серийни автомобили на марката, а също така и за техните технологии. Дебютът на модела ще се състои в началото на следващата година.


Lexus


Концептуалният автомобил, чието име засега не се съобщава, ще бъде построен на платформата e-TNGA, която представлява електрическа модификация на новата глобална архитектура на Toyota. Това ще е първият автомобил с принципно нова система за задвижване на четирите колела Direct4, при която ще има по един електромотор на всяка ос, обединени с водещ мост.

От Lexus отбелязват, че системата постоянно контролира разпределението на тягата между предната и задната оси, като осигурява спирачно усили върху всички колела. Direct4 може да се адаптира под конкретни условия на пътя, а също така и според начина на шофиране. Техническите решения, използвани в системата, позволява подобряване на стабилността и управляемостта на пътя, а също така намаляват нивата на шум и вибрации.



На новия си концептуален модел Lexus ще покаже и дизайнерския стил, към който ще се придържа марката при създаване на електрически автомобили. Тяхна характерна част ще бъде ярко изразената Х-образна предна част, а също така и отсъствието на решетка на радиатора.

Снимка и видео: Lexus

0 от 500