IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Кралят на Ринга" идва на солидна цена

Mercedes-AMG GT Black Series ще бъде най-скъпият сериен модел на марката

Само преди дни Mercedes-AMG GT Black Series, моделна година 2021, си спечели титлата "най-бърз сериен автомобил на Нюрбургринг", след като подобри предишното най-добро постижение на Lamborghini Aventador SVJ само с 1,36 секунди. Престижното отличие обаче си има цена и тя е доста сериозна - 325 000 долара, в които не са включени такси и разходите за доставка.


Mercedes-AMG GT Black Series


За сравнение, предишният Mercedes-AMG GT Black Series стартираше от 300 000 долара, а разположената една стъпка по-надолу в гамата на модела версия AMG GT R Pro беше оценена на малко под 200 000 долара. Това означава, че новият "Крал на Ринга", както вече наричат суперколата, е най-скъпият сериен модел в историята на компанията от Щутгарт.

За тези пари обаче клиентът получава много. Автомобилът се задвижва от 4,0-литров битурбо V8 двигател, който доставя 720 к.с. и 800 Нм към задните колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,1 секунди, а максималната скорост е 325 км/ч.


Mercedes-AMG GT Black Series


В тази цена влиза и аеродинамичният пакет AMG GT Black Series, който е вдъхновен от състезателите коли AMG GT3 и AMG GT4. Той включва по-голяма решетка на радиатора, както и електронно-регулируемо крило. Част от елементите са от въглеродни нишки, като така се постига и по-голяма здравина.

Продажбите на Mercedes-Benz AMG GT Black Series започват в началото на 2021 г. Моделът ще се предлага в уникалния цвят AMG Magma Beam, по който лесно може да бъде разпознат дори от разстояние.

Още снимки на най-скъпия сериен модел на Mercedes-Benz - вижте в галерията:

Снимки: Mercedes-AMG

0 от 500