IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW се отказва от част от дизелите си на някои пазари

Новите екологични стандартни принуждават компанията към подобна мярка

Все по-жестоките екологични стандарти затрудняват максимално автомобилите производители и те са принудени да се окажат от някои двигатели, които предлагат в момента. Последният пример за това е BMW, който спира продажбите във Великобритания на моделите 2-Series Coupe и кабриолет, оборудвани с дизелови мотори.


BMW 2-Series


Това означава, че субкомпактните модели с две врати ще се предлагат само с бензинови двигатели, съобщава Autocar, като се позовава на говорител а BMW. Така гамата на модела стартира от версията 218i с 1,5-литров мотор с 3 цилиндъра и завършва с M240i с 3,0-литров редови агрегат с 6 цилиндъра.

Автомобилите от 2-Series със задно предаване не са единствените модели в гамата на BMW с дизелови мотори, които отпаднаха от гамата. Това вече се случи с вариантите на X5, X6 и X7 във версия M50d, които бяха оборудвани 3.0-литров двигател с четири турбокомпресора. Този мотор развива 400 конски сили и 760 Нм, като осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч а 5,2 секунди и развива максимална скорост от 250 км/ч.

Освен това, MINI спира да приема поръчки за дизеловата версия на Countryman. Очаква се, че това ще се случи и с Cooper D, който се появи на пазара само преди преди няколко месеца, но търсенето му е слабо.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Така като гледам нафтата ще стане бе пари след години, купувай и пази дизела
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Дизелите ще ги преживеем някак си. Трудно ше е, ама нема как. Ще сложим АГУ и чип и ше върви на гръм, бате! Гуми деветнайски все ще изпаднат отнекъде за 100 лв. на старо. Важното е, че запазват германското технологично превъзходство и НАЙ-ВАЖНОТО!!! - премиум затварянето на вратите.