IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързото BMW в историята дебютира през декември

Версията M5 CS получава допълнителна мощност и сваля 70 килограма от теглото

Премиерата на баварския суперседан BMW M5 CS е все по-близо и съответно се появяват все повече информации за автомобила. През седмицата той е тестван на пистата "Хокенхайм" от един от най-добрите германския пилоти - Кристиан Гебхард, а след това изпитанията са продължили и на Северната дъга на "Нюрбургринг".


BMW M5 CS


Според BMW Blog, мощността на 4,4-литровия битурбо V8 ще бъде увеличена. Сега тя е 600 конски сили при стандартното M5, а при версията Competition достига 625 конски сили. Двигателят на M5 CS ще развива 635 конски сили, като и въртящият момент ще нарасне от сегашните 750 Нм.

Освен това, седанът ще свали 70 килограма от теглото си благодарение на новите предни седалки от карбонови влакна. Като това ще го превърне в най-бързия сериен модел на марката. Сега версията M5 Competition ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч (305 км/ч при премахване на ограничителя). Очаква се, че при M5 CS тези показатели ще бъдат подобрени.


BMW M5 CS


Премиерата на бъдещия суперседан на баварците ще се състои през декември, а продажбите ще стартират догодина. Моделът ще излезе в ограничен тираж.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Изоставането е с 2-десети от секундата , и това е още на предварителните тестове, а в интернет може да погледнете доста тестове наМ5 срещу АМГ -КУПЕ С ЧЕТЕРИВРАТО КУПЕ. Интересени са резултатите и то доста!
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До дебила ( преди 3 години )
    и точно М6 competition и в двете си версии е по-бавно от Мерца със 6.5 и 5.8сек на Нордшлайфе! иначе е верно, че БМВ нямат кола която да се сравнява с GT 4door, но не по клас а бързина на писта.
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Брандо ( преди 3 години )
    На Ринга са по-зле от Мерцедес!
  • #2
    2 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Супер. 2 пъти по-бързо, 2 пъти по-трошливо.
  • #1
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Значи... ( преди 3 години )
    изоставането му с 10сек на Нюрбургринг от Мерцедес GT 4 door(гражданска кола с 4 врати, която се произвежда от 2018г.) вече ще е само 6 или 7 сек!