IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа оф-роуд способностите на EQC 4x4²

Компанията демонстрира, че електричеството може да се съчетае с всъдеходна динамика (ВИДЕО)

Явно в Mercedes-Benz имат особено отношение към всъдеходите, които са оборудвани с портални мостове. Всичко започна с модела G500 4x4², а през 2017 година дебютира потресаващото комби E-Class във високопроходимата версия All-Terrain 4x4². А само преди няколко седмици производителят от Щутгарт показа и електрически ЕQC 4x4².


Mercedes-Benz ЕQC 4x4²


Засега моделът е само прототип, но това не пречи на компанията да го рекламира активно. В последното видео машината изпълнява маневри по тежък терен, като тегли световната шампионка по уейкбординг Сани Майер. В клипа Mercedes задава фундаменталния въпрос: "Кой казва, че електромобилите и динамичното шофиране са несъвместими?" Отговорът е прост: "Това остана в миналото".

От компанията допълват, че тези, които се съмняват, че електромобилите могат да се движат по тежки терени, със сигурност ще харесат EQC. Всъдеходът е получил портални оси и увеличено от стандартните 140 мм до 293 мм окачване Това е с цели 23 мм повече отколкото при G-Class. Преминаването на портални мостове позволява и преодоляване на ров с дълбочина до 400 мм.



Електромобилът получава и всъдеходни колела с 20-цолови джанти, които са обути в гуми с размери 285/50 R20. За съжаление, в Mercedes-Benz не планират да пуснат концептуалния кросоувър в серийно производство.

Снимка и видео: Mercedes-Benz

0 от 500