IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall пусна на пазара новаторска трансмисия

Скоростната кутия с 9 предавки е собствена разработка на китайската компания

Китайският автомобилен гигант Great Wall разкри,че започва серийно производство на нова 9-степенна роботизирана скоростна кутия 9DCT, която е собствена разработка. Тя ще се съчетава с 2,0-литров бензинов турбодвигател 4N20, който на свой ред може да се съчетае с електромотор със 163 к.с.


Haval 9CT


Новата скоростна кутия заменя досега използваната 7-степенна трансмисия, позната от кросоувърите F7 и F7x на марката Haval, която е част от концерна Great Wall. Основното предимство на новата скоростна кутия е, че тя икономисва до 7% от горивото, благодарение на новия алгоритъм на работа, а освен това е и с 10% по-лека.

Габаритите на трансмисията с 9 предавки са 36% по-малки, като едновременно с това тя има способност да предава с 1,5 пъти по-голям въртящ момент в сравнение със 7DCT. От Great Wall твърдят също, че новата 9DCT кутия е с много по-надежда, като гарантира поне 580 000 превключвания на всяка предавка.


Haval 9CT


Очакванията са, че един от първите модели, който ще получи новата скоростна кутия е следващото поколение на кросоувъра Haval H6, чиято поява на пазара е планирана за края на тази година.

Снимки: Great Wall


0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    China power ( преди 3 години )
    Евала на китайчетата, за последните 5 години направиха огромен скок в автомобилостроенето и особено в хибриди и Ел. Модели. Да не говори за интериор и екстериор на колите им. А най е за яд, че бяхме с шмс да сме мост за Хавал за техните сув-ве в Европа. И да получаваме чисто нови, евтини и по нищо не отстъпващите сув-ве. Но типично по нашенски прецакахме всичко
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До #1: Освен такситата и баничарките не се сещам за много автомобили навъртели 200.000 км градско.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Е, ама по твоите сметки ще имаш чисто нови предавки от 5 до девет. Може да ги продваш на тия, дето са карали главно извънградско.........
  • #1
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Чайна ( преди 3 години )
    Значи проста сметка 580 000 превключвания.Ако за 1км градски трафик предположим, че една предавка се превключва 5 пъти (напр 2-а скорост), то се получава:1000км - 5 000 превключвания10 000км 50 000 превключвания100 000км 50 000 превключванияДемек максимум до 200 000 да изкара тая черупка. Само изразходват материал :)