IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият хибрид на Dacia ще е нов кросоувър със 7 места

Всъдеходът заменя цели 3 модела и излиза на пазара до 2 години

Новият 7-местен кросоувър на Dacia, който се разработва през последната година и половина, ще бъде качен на конвейера през октомври 2021 година, съобщава френското издание L’Argus.


Dacia SUV


Подобно на новите Logan и Sandero, които бяха представени по-рано тази есен, всъдеходът с вътрешнозаводски индекс RJI ще бъде изграден платформата CMF-B на алианса Renault-Nissan и няма да получи дизелови двигатели. За модела са предвидени 1,0-литров бензинов мотор с мощност 100 и 120 к.с., както и 1,3-литров със 140 и 160 к.с.

Освен това, новият модел ще се предлага с хибридни силови агрегати, което става за първи път в историята на румънската марка. Това ще бъдат така наречените "меки хибриди" с допълнителен стартер-генератор, а освен това на клиентите ще бъде предложен бензиново-електрическата система E-Tech, взаимствана от Renault Clio.

Дължината на новия кросоувър на Dacia е 4,5 метра, като благодарение на използването на съвременна архитектура той ще бъде оборудван с най-съвременните системи за безопасност и асистенти на водача.

От Dacia вече потвърдиха, че свалят от производство комбито Logan MCV, компактния ван Lodgy и лекотоварния и пътнически Dokker. Фактически трите модела ще бъдат заменени с новия всъдеход със 7 места, който трябва да се появи на пазара в края на 2021-а или началото на 2022 година.

Снимка: Dacia

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Димитър ( преди 3 години )
    Дозина са работещите, мозъчни клетки в неуката ти и неграмотна тиква. Колкото разбираш от коли и техника, толкова и от хирургия.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 2,а ако е както пише догодина кво праим тогиз,или на теб ти се ще да е така както пишеш,защото тогиз Дачията ша ви удри у земъта.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 1 не сравнявай стари технологии с новите технологии. И едно време само Проф. Чирков правеше сърдечни операции за цяла България,а днес са дозина специалисти и смяна на клапи е вече доста срещана и повече от успешна операция. Така е и в технологията на съвременните двигатели,малък обем голяма мощност и цикъл от поне 300х.км.като минимум.
  • #2
    1 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    По-реалистично е след 12 години.
  • #1
    1 rate up comment 3 rate down comment
    СиРеНе ( преди 3 години )
    Добре, тоя 1 литров мотор ще е също толкова мощен колкото Е320цди редови шестак ?Сигурен съм, че ще е дълговечен и надежден!