IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan обнови Micra и го остави без дизел

Градският модел получи по-ефективен бензинов двигател

Компанията Nissan актуализира популярния си градски модел Mira, модел на година 2021, като му постави по-ефективен двигател и промени нивата на оборудване, предлагани за автомобила.


Nissan Micra


Досегашните два мотора - бензинов и дизелов, отпадат от гамата на модела. Той вече ще се предлага само с 1,0-литров бензинов турбодвигател, който отговаря на стандарта Euro-6d. От Nissan твърдят, че агрегатът е с подобрена горивна ефективност и с намалени вредни емисии.

Новият мотор IG-T 92 предлага и по-плавно доставяне на въртящия момент, което дава по-висока ефективност при шофирани с по-малко смени на предавките. Японската компания не разкрива технически характеристики на двигателя, но се очаква той да развива 91 к.с. Така той ще отстъпва като динамика на досегашния 1,0-литров бензинов агрегат, но пък ще предлага по-нисък разход на гориво.


Nissan Micra


Заедно с новия двигател Nissan преработва нивата на оборудване на Micra, които си остават 4 на брой. LED-светлините вече са стандартни за N-Sport и Tekna, като второто получава 17-цолови алуминиеви джанти и система за подпомагане на шофирането и на паркирането Nissan Around View.

Базовото ниво Visia + включва асистент за потегляне по наклон, система за поддържане на лентата на движение, а средното - Acenta, прибавя и гласово управление на Apple CarPlay и Siri.

Още снимка на обновения градски модел - вижте в галерията:


Продажбите на обновения Nissan Micra стартират още през ноември, като цените на компактния хечбек стартират от 15 000 евро.

Снимки: Nissan

0 от 500