IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eлектрическият SUV на Subaru ще е готов през 2022 година

Кросоувърът Evoltis се разработва с Toyota и ще излезе в две версии

През януари тази година Subaru показа първия си електрически кросоувър с името Evoltis, но като концептуален модел, разработван съвместно с Toyota. Изданието Carscoops публикува изображение на серийната версия на SUV-модела, която ще претърпи известни промени.


Subaru Evoltis


Ако се съди по илюстрацията, някои от елементите от дизайна са взаимствани от автомобили на германските производители. Това се отнася, например, за шестоъгълната решетка на радиатора в стил на Audi, както и за дневните фарове, които също са типични за германските марки.

Като цяло, дизайнът на Evoltis представлява съедините контрастни блокове с ъгловати форми. Трябва също да се отбележи контрастната линия на покрива и камерите, които заменят стандартните външни огледала. Задната част ще получи монолитна форма с извито стъкло на вратата на багажника и свързани светлини.


Subaru Evoltis


Subaru Evoltis ще бъде изградено на платформата e-TNGA на Toyota, която става както за модели със задно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Засега салонът се пази в тайна, но се очаква, че той ще получи съвременна мултимедийна система с поддръжка на Android Auto и Apple CarPlay, а също така и на голям брой сензори екрани.

Електрическият кросоувър ще получи система за автономно движение от трето ниво и задвижване на четирите колела. Evoltis ще се предлага с акумулатори с капацитет от 50 до 100 кВт/ч, които ще осигуряват пробег между 300 и 599 км. Стандартната версия ще развива мощност от 215 к.с., а топ-вариантът - 402 к.с.


Subaru Evoltis


Като конкуренти на бъдещия SUV на ток на Subaru се сочат Volkswagen ID.4, Ford Mustang Mach-e, Nissan Ariya, Genesis JW, Hyundai Ioniq 5, Mercedes-Benz EQC, Tesla Model Y и Audi e-Tron. Премиерата на Evoltis ще е през 2021 година, а продажбите ще стартират през 2022 година.

Снимки: Carscoops

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Сетила се Мара .... Другите сменят поколенията, тези сега откриват топлата вода.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    "Това се отнася, например, за шестоъгълната решетка на радиатора в стил на Audi" Боже, боже, който го е написал това, направо да се гръмне, не знам как може да пише за автомобили изобщо... Хайде виж приятелю дизайнерският език на Субару години назад.