IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi SQ5 получи обновен дизайн, но загуби мощност

Модернизираният кросоувър ще се продава за минимум 68 000 евро

След обновяването на класическото Q5, компанията Audi модернизира и най-мощната версия на модела - SQ5 TDI. Преработени са дизайна и интериора на кросоувъра в стила на стандартния модел, като едновременно с това той е получил и по-екологичен турбодизел.


Audi SQ5


На външен вид SQ5 съвсем малко се отличава от стандартния вариант. Спортният SUV получава нови брони, преработена решетка на радиатора, а също така и изменена главна оптика. Тя е светодиодна в базовия вариант, а срещу доплащане се предлагат и матрични фарове. Също като при Q5, и "напомпаната" версия е с тънки задни светлини от органични светодиоди.

Салонът на обновения кросоувър е от натурална еко-кожа, като включва алуминиеви детайли на торпедото и на централната конзола. Като опция се предлагат карбонови елементи и кожа Nappa. Новост е информационно-развлекателната система MMI със сензорен екран с диагонал 10,1 инча.


Audi SQ5


Освен това, инженерите и дизайнерите на Audi са премахнали шайбата за управление на мултимедийната система, като тя вече се командва от тъч-скрийна или с гласови заповеди.

Голямата промяна при обновеното SQ5 обаче е под капака. Кросовърът получава модернизиран 3,0-литров V6 турбодизел с компактен електрически компресор. Алуминиевите бутала на мотора са сменени, както и системата за впръскване на гориво. Тя вече осигурява максимално налягане от 2500 бара. Благодарение на промените в конструкцията, модернизираният агрегат отговаря на всички дизелови екологични норми Euro 6.


Audi SQ5


Доработките по мотора са се отразили на неговата мощност, която вече е 341 конски сили (досега беше 347 конски сили). Той работи с досегашния 8-степенен автомат, като ускорението от 0 до 100 км/ч си остава 5,1 секунди, а максималната скорост - 250 км/ч.

Продажбите на обновеното Audi SQ5 TDI в Европа стартират в началото на 2021 година. Вече е известна базовата цена в Германия - 68 000 евро.

Още снимки на модернизирания кросоувър - вижте в галерията:

Снимки: Audi

0 от 500