IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG отне от Porsche рекорд на "Нюрбургринг"

GT 63 S 4-Door Coupe даде най-добро време в "представителния" клас (ВИДЕО)

Преди 4 месеца Porsche Panamera постави рекорд за най-бърза обиколка на Северната дъга на "Нюрбургринг" сред "представителните" автомобили, след като пилотът Ларс Керн зад волана на версията Turbo S постигна време от 7 минути и 29,81 секунди. Нещо повече - без да се счита секцията T13, постижението на Porsche беше 7 минути и 25,04 секунди.


Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupe


От Mercedes реагираха веднага и обявиха, че съвсем скоро ще си върнат рекорда, който преди това принадлежеше на Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupe. Обновената версия на модела е дала време 7 минути 27,8 секунди за дългата конфигурация на трасето и 7 минути и 23,009 секунди на по-късата. Резултатът е официално потвърден, като от компания дори публикуваха видео с рекордната обиколка.

Зад волана на автомобила е бил инженерът на AMG - Деймиън Шаферт, който е използвал променени настройки на шасито. Асфалтът на пистата е бил леко влажен, като температурата на въздуха е 7 градуса, а на покритието на трасето - 10 градуса.

Още снимки от феноменалното постижение на машината на Mercedes - вижте в галерията:


За новия рекорд е използвана стандартна версия на модела, която се задвижва от 4,0-литров битурбо V8 двигател с мощност 639 конски сили. Той е съчетан с 9-степенна автоматична скоростна кутия AMG Speedshift MCT, система за задвижване на четирите колела и заден самоблокиращ диференциал.

При поставянето на рекорда са използвани предлаганите като опции за модела гуми Michelin Pilot Sport Cup 2 и аеродинамичен пакет AMG. Заради безопасността на пилота са поставени спортни седалки, както и 4-точкови предпазни колани.


Снимки и видео: Mercedes-AMG

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    AMG ( преди 3 години )
    При това условията не бяха оптимални и колата загуби тракция няколко пъти ...поне 5 секунди надолу може да е времето.Много сериозна машина.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До бенветата ( преди 3 години )
    Те тоя Мерц е по-бърз с 10-на сек от най-бързото бенве М! на Нордшлайфе!
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Чичката Искрен ( преди 3 години )
    Въх, туй дето му викам " и последния да затвори вратата" много бързо бе ! Дано БМВ копнат нещо, че голям резил ! Много ме е срам !
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    литвин му е през крачола че драснал клечката на амгето изсипа го на пътна помощ пред офиса на мерседес и след 10 мин го арестуваха събра десетки милиони гледания това е бизнес детка
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    д-р. Куртев ( преди 3 години )
    Браво и на инженера-значи не е само теоретик !
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    q ( преди 3 години )
    а ония пишман руснак , влогър ли е къв е го пали на полето ... еми ... то треа и малко в главата, не само в ръцете и краката. ГТ-то е брутален автомобил дай боже всекиму.