IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz се отказва от ръчните скорости

Компанията ще намали драстично и броя на двигателите, които използва

Германският производител Mercedes-Benz ще се откаже от използването на механични скоростни кутии и "драстично" ще намали броя на двигателите с вътрешно горене, които използва. Това ще доведе до опростяване на гамата и съкращаване на производствените разходи, съобщава Autocar.


Mercedes-Benz S-Class


Компанията вече залага на нова стратегия, която трябва да позволи постигането на "печеливш растеж" в луксозния сегмент. Промяната включва фокусиране върху електрическото задвижване и разработване на софтуерни системи, като за това са нужни средства. А те могат да бъдат осигурени само с намаляване на разходите.

"Трябва да направим нашите автомобил по-опростени. Сега те са много сложни, а това добавя разходи. Затова ще намалим значително платформите и двигателите с вътрешно горене, които използваме и ще премахнем механичната скоростна кутия от моделите си", коментира каза шефът на Mercedes-Benz по научноизследователска и развойна дейност Маркус Шефер.

Той не пожела да се ангажира със срокове, в които компанията ще премахне механичните скорости от моделите си, като уточни единствено, че това ще става поетапно. Няма и яснота за това, които двигатели ще отпаднат от гамата на германския производител.


Mercedes-Benz


Дялът на автомобилите с ръчни скоростни кутии намаля драстично през последните години и това затруднява Mercedes-Benz да оправдае непрекъснатите инвестиции в тяхното развитие. Още повече, че електрическите модели не се нуждаят от скоростни кутии в традиционния смисъл.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500