IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz няма да съкращава седани от гамата си

В компанията вярват, че този тип автомобили ще продължат да бъдат актуални

Въпреки стремителния ръст на популярност на всъдеходите, Mercedes-Benz продължава да вярва в седаните и не планира да съкращава асортимента от предлаганите модели. Това разкри пред изданието Cars Guide генералният директор на компанията Ола Калениус.


Mercedes-Benz S-Class


В момента продажбите на кросоувъри по света растат и те се превърнаха в най-търсените от клиентите автомобили. Това накара много производители да намалят гамата си от седани или дори да се откажат от предлагането им. В Mercedes обаче са на обратното мнение и нямат подобни намерения.

„В луксозния сегмент седаните винаги ще бъдат актуални, така че нямаме намерение да се откажем от нито един наш такъв модел“, коментира Калениус и допълни, че към момента само 1/3 от глобалните продажби на Mercedes-Benz се падат на всъдеходи и кросоувъри.

Най-популярният SUV-модел на германската марка, по думите на Каленус, е големият кросоувър GLS, който наскоро смени поколенията си. В компанията възлагат огромни надежди на неговата луксозна версия, която ще излезе под марката Mercedes-Maybach. Въпреки това, този всъдеход няма да попречи на популярността на новата S-Class.

„Позициите на Mercedes на пазара на премиум-седани са много силни, така че няма причина за отказ от даден модел“, каза още Калениус. Той посочи, че главният пазар за Mercedes-Benz S-Class си остава Китай, където всеки месец се продават над 700 бройки от модела.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500