IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще прави още компактни автомобили

Първият от тях е електрическият хечбек EQA, който ще бъде представен до края на годината

В момента Mercedes-Benz активно работи върху обновяването на актуалната си моделна гама. И докато вниманието на всички е приковано към новата S-Class, става ясно, че германският производител има и други важни проекти.


Mercedes-Benz EQA


Един от тях е компактният Mercedes-Benz EQA (на снимката). Това е електрически хечбек, който трябва да се появи до края на 2020 година, а в близко бъдеще към него ще се присъединят и други модели с малки размери, става ясно от отчет на компанията, публикуван от Which Car.

Представители на изданието са успели да разговарят с две от водещите фигури в Mercedes-Benz – водещия инженер по разработката на компактни машини Аксел Хейкс и ръководителя на отдела за изпитания Йохен Ек. Те двамата са потвърди, че компанията им разработва и други модели с компактни размери.


Mercedes-Benz EQA
Тестови прототип на бъдещия компактен модел на Mercedes-Benz беше заснет само преди дни.

Със сигурност германската марка ще представи още един малък електромобил, който ще прави компания на споменатия EQA. Това ще бъде седан или хечек, като по размери той ще се доближава до сегашните A-Class и CLA. В основата му ще бъде модулната платформа MFA, благодарение на която процесът за проектиране и производство ще бъде съществено опростен.

Снимки: Mercedes-Benz, Motor1

0 от 500