IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Monza се възражда като електрически SUV

Легендарното име ще се използва от нов флагман в гамата на марката

Opel от години се опитва да съживи името Monza. Последно, названието на едноименното купе, произвеждано между 1978 и 1986 година, бе използвано за атрактивен прототип (на снимката), през 2013 година. Но нищо серийно не последва от това.


Opel Monza Concept


Сега, компанията отново е обърнала взор към името Monza и, подобно на други производители, смята да го използва за съвсем различен тип автомобил. Естествено, кросоувър. Всъщност, подобна идея бе лансирана и преди три години, но бе спряна преди придобиването на германците от PSA.

Очаква се бъдещият Opel Monza да бъде флагман в SUV-гамата на германците, като ще бъде с дължина от около 4,9 метра или с половин метър повече от настоящия Grandland X.


Opel Monza Concept


Новият кросоувър ще е базиран на архитектурата за електромобили на PSA, наречена eVMP (electric Vehicle Modular Platform). Тази платформа ще е базова за всички компактни и средноразмерни електрически машини на групата, които ще бъдат лансирани до 2025 г.

В различните модели с тази архитектура ще се вграждат и различни по капацитет батерии, като се очакван най-големите да предлагат до 650 км пробег с едно зареждане, според тестовия цикъл WLTP. Конкретно, за бъдещия електрически SUV няма още никаква информация, като от PSA нито потвърждават, нито отричат за проекта.

0 от 500