IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel Monza е поредният култов концепт във Франкфурт

Прототипът има "gullwing" врати и напълно дигитално табло

Opel Monza е поредният култов концепт във Франкфурт

След като се появи предпремиерно през миналия месец, Opel Monza Concept дебютира официално във Франкфурт.
Opel Monza е поредният култов концепт във Франкфурт
Прототипът връща в играта едно от емблематичните имена в историята на Opel, представяйки същевременно бъдещия път, по който дизайнерите от Рюселсхайм ще поемат. Купето има елегантни и атрактивни линии, побрани в дължина от 4.69 метра и едва 1.31 метра височина. От Opel съобщават, че купето е с около 15 см по-ниско от средностатистическия автомобил, като въпреки това предлага багажно пространство с 500 литра обем.

 Opel Monza е поредният култов концепт във Франкфурт
Зад отварящите се подобно на Mercedes SLS врати, се открива интериор с дълбок волан, излизащи от пода на колата педали, агресивни седалки, и напълно дигитално табло. Дисплеят се простира по цялата дължина на таблото и се осветява от 18 големи LED диода. На него се изобразява цялата нужна иформация, а технологията поддържа и гласови команди.
 
Задвижването се осигурява от иновативна хибридна система, съчетаваща електромотор и компактен 1.0-литров трицилиндров SIDI двигател с турбокомпресор, който работи на метан. Той не е свързан с колелата и се грижи единствено за произвеждането на ток за литиево-йонната батерия.

Снимки: Opel
Тагове: opel monza
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 3 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    te i FORD bqha izlezli s podoben concept predi 1-2 godini, ama ot nego stana samo formata na prednata re6etka...dano da po4nat da pravqt malko po-sveji modeli i s po-interesni materiali...
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ако махнем емблемата , предницата ми прилича силно на Мазда.
  • #7
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Красавица да,но много неефективна от където и да е погледнеш.ГМ са на системи и едва ли ще отпуснат парички за такова нещо.Аз не мога да разбера що се занимават с глупости.Абе вкарайте му един 6-цилиндров мотор на това нещо!Изкарайте 300+ к.с.,нисък център на тежестта,тегло еднакво тегло на предна и задна ос,директно управление и елате да видите какво става!Хората ще се избият да купуват.А те кво-батерии,електромотори,малки двг-та и за капак метанови бутилки.Направо турлю гювеч са сътворили.
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    2втек ( преди 10 години )
    дано го видим и по пътя серийно а не само прототип!!Ще е жалко за такава красавица да остане нереализирана
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Опел Монца е легендарен автомобил.Визията на този концепт е добра,въпреки,че е сбирщаин от много модели.Притеснителен е факта,че са направили и манджа с грозде със задвижването,както и с дизайна.Как да го разбираме това,като електромобил с удължен пробег на метан ли или някакъв друг ***?Самата идея да има ДВГ,което да зарежда само батериите,без да участва във задвижването на колата пряко е ялова.Доказателство за това е неуспешният проект Волт/Ампера.Тук ще е същото въпреки метана.
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Нещо в муцуната ми прилича на новото ЕС клас купе.
  • #3
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Мдам... как няма да е дизайн, като всичко е краднато отнякъде - вратите ясно откъде, муцуната от Мазда, джантите от СААб (макар че и те бяха собственост на GM)
  • #2
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Лелеее, това е вече дизайн. Опел напослъдек много добри неща правят, браво, Астрата, Инсигнията, сега и това ако стане нещо серийно, все така да продължават. Браво!
  • #1
    28 rate up comment 3 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 10 години )
    Браво на Опел, избиха рибата с този автомобил :) Невероятен външен вид, име свързвано с традиции, екологичност, сериозен пробег (няма да има ограничението на изцяло електрическите автомобили), икономичност ... Поели са по правилният път, пожелавам им все така да продължават :)