IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford сложи край на една епоха

Последният Lincoln Continental слезе от конвейера

Американската марка за премиум-автомобил Lincoln, която е собственост на корпорацията Ford Motor Company , произведе последната бройка от седана си Continental и така беше сложен край на една епоха в автомобилната индустрия.


Lincoln Continental


Всъщност, последният екземпляр от модела е бил произведен на 30 октомври в завода на Ford във Флат Рок (САЩ). И тъй като Ford Fusion и Lincoln MKZ, които са изградени на платформата Ford CD4, също вече не се произвеждат, краят на Continental означава окончателен отказ от седаните в САЩ от страна на Ford Motor Company.

Lincoln Continental издържа на пазара в продължение на 80 години и 10 поколения, като първото от тях се появи през 1940 година (на снимката отдолу) и се предлагаше като купе и кабриолет. За този период ръководството на марката на два пъти взимаше решение за прекратяване или възраждане на серийното производство на модела.


Lincoln Continental


Това стана първо през 1948 година, когато моделът беше спрян, за да се завърне през 1956 година като второ поколение. Същото се случи и през 2002 година, като завръщането на пазара стана факт през 2016 година. Тогава излезе последната, 10-а генерация на седана.

Снимки: Ford Motor Company

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Джамбо от Горубляне ( преди 3 години )
    Спокойно , немските производители успяха да превъзпитат американците и от години , си купуват немски премиумчета, стига ти да се загледаш в автомобилите които се виждат в клипчетата в туб-а , или са камиончета тип F-150 или нещо европейско.