IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz е най-популярният премиум-бранд за годината

Марката печели първото място на 28 от общо 60 основни пазара по света

Анализаторите от агенцията Car Industry Analysis проведоха проучване за това, коя е най-популярната премиум-марка на основите пазари в света за периода януари-септември 2020 година.


Mercedes-Benz модели


Изследването засяга пазарите в 60 държави, като на 28 от тях първото място заема Mercedes-Benz. На второ място се нарежда основният конкурент на марката от Щутгарт - BMW, който печели в 17 държави, а на трето е Audi, чиито модели са най-търсени в 8 страни.

Mercedes-Benz е лидер на големи пазари като Австралия, Канада, Франция, Германия, Япония, Мексико, САЩ и Украйна, докато колите на BMW са предпочитани в Австрия, Белгия, Бразилия и Индия, а също така и в България.


премиум брандове


Брандът Audi може да се похвали с първи места по популярност в Китай, Израел, Турция, Италия и Норвегия. Шведският производител Volvo е лидер в родината си, патриотизъм демонстрират и в Южна Корея, където най-популярни са моделите на новата марка Genesis.

Любителите на луксозни коли във Финландия и Исландия поставят на първо място Tesla, докато тези в Казахстан залагат на Lexus.

0 от 500