IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota обяви цените на новия Mirai

Водородният седан ще се предлага в две нива на оборудване

Японският производител Toyota обяви цените на водородния си седан Mirai, който излиза на пазара в два варианта на оборудване. Първите бройки от второто поколение на модела трябва да слязат от конвейера до края на ноември тази година.


Toyota Mirai


Общият годишен обем на производство, предвиден от компанията, е 30 000 единици. Клиентите ще могат да избират между два варианта, като дори по-евтиният от тях значително превъзхожда като цена аналозите си с двигател с вътрешно горене.

Водородният Mirai с базово оборудване ще се продава за 63 900 евро, като за тази сума клиентът получава 19-цолови джанти от лека сплав, светодиодна главна оптика, мощна аудиосистема JBL, както и сензорен екран с поддръжка на сервизите Android Auto и Apple CarPlay.

При варианта Executive цената на седана е 66 900 евро, като тук вече са включени адаптивни двойни светлини, камери за кръгово наблюдение, както и 19-цолови джанти от лека сплав, които обаче се отличават като оформление от тези на по-достъпния вариант на модела.

Снимки: Toyota

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До #3 ( преди 3 години )
    Точно така говориха преди 20 год и за Приус, а какво стана ? Разбира се, че Мираи е само началото. Да не се окажат марки като VW пак изненадани след 20 год. и набързо да скалъпват някакви коли за да са в крак с времето.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    водород се зарежда на малко места и е доста скъп -някъде 9 eu за килограм
  • #2
    7 rate up comment 15 rate down comment
    1234 ( преди 3 години )
    И защо пак дизайна е оплескан? Тойита като форд преди 10 г хубави коли но грозни несъръзмаерни и безформени. Единствено лексус държат форма
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Много зависи каква мощност и какъв разход ще има ако е над 300 коня (или под 5 сек до 100км/ч) с намален разход както е и със задно не би трябвало да е проблем да продават 30хил годишно по света но ще разберем