IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Японски електромобил влезе в Книгата на рекордите Гинес

Mirai официално е най-ниският автомобил на планетата

Японски електромобил влезе в Книгата на рекордите Гинес

Японският електромобил Mirai влезе в Книгата на рекордите Гинес като най-ниският автомобил на планетата. Най-високата точка на машината се намира на 45.2 см. от земята. За това съобщи официалният сайт на организацията.
Японски електромобил влезе в Книгата на рекордите „Гинес”
Mirai е дело на студенти от университета в Асакути (Яп). Бъдещите автомобилни инженери са нарекли своето творение „бъдеще”. Те са взели мотор от електромобила Q-car, производството на който е дело на японската компания CQ Motors. Агрегатът на най-ниския автомобил на планетата се захранва от 6 акумулатора. Панела за управление е от мотор, чиято марка не се споменава.

Шасито на Mirai е от стоманени елементи, като каросерията, окачването, системата за управлевие и светодиодната оптика студентите са направили самостоятелно с помощта на своите преподаватели.

Не е ясно дали Mirai някога ще се появи в серийно производство. В началото на годината във Великобритания бе възобновено производството на най-малкия автомобил на света, който също е включен в Книгата на рекорди Гинес. Това е моделът P50 на компанията Peel.

Тагове: mirai
0 от 500