IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault най-накрая обнови и седана Megane

Тази версия на модела няма да получи хибридно задвижване

Гамата на Renault Megane бе обновена още тази пролет, но фейслифтът не засегна най-непопулярната версия на модела - седана. Сега, французите са готови и с обновленията по тази версия, която се предлага на пазарите в Централна и Източна Европа (включително и у нас), като и Близкия Изток.


renault megane sedan

Подобно на хечбека и комбито, промените по външния вид са минимални. Налице са обновена решетка и броня, както и предни и задни диодни светлини с променен дизайн. Моделът ще се предлага с нови джанти с диаметър между 16 и 18 инча, а дръжките на вратите вече разполагат с осветление.

От Renault заявяват, че по-сериозни са промените в салона, макар все още да не са публикували снимки на интериора на седана. Така, подобно на хечбека и тук акцент ще е новият дигитален инструментален панел с 10,2-инчов дисплей, в който са интегрирани и показанията на навигацията. В зависимост от нивото на оборудване, налична ще е и обновената мултимедийна система Renault Easy Link с вертикално разположен 9,3-инчов екран.

renault megane sedan

За подобряване на ергономията, от Renault са групирали всички бутони за подпомагане на шофирането на волана. Седанът е и с ново безрамково огледало за обратно виждане и седалка на водача с електрическо настройване.

В гамата двигатели е добавен новият еднолитров трицилиндров бензинов турбомотор с мощност 115 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия. Над него е 1,3-литровия TCe със 140 конски сили, който може да се поръча и със 7-степенен автоматик EDC. Единствената дизелова опция е 1,5-литров Blue dCi със 115 к.с. и опция за ръчни или автоматични предавки. За момента, обаче, и дума не се обелва за плъгин хибридна версия, подобно на тязи в другите варианти на купето.

Вижте още снимки на новия Renault Megane Sedan в галерията:

0 от 500