IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Голямата промяна в Kia стартира през 2021 година

Компанията започва "План S", който ще преобрази марката

Корейският производител Kia пусна няколко нови модела на пазара в последно време, като сред тях са всъдеходът Telluride, седанът K5, както и кросоувърите Seltos и Sorento. Те обаче са само част от плана на генералния директор на компанията Хо Сун Сон, който самият той нарича "План S".


Kia лого


Новата стратегия ще бъде представена официално в началото на следващата година. В "План S" буквата "S" означава "Shift", което се превежда като "превключване". Сон иска брандът да стане "по-динамичен, стилен и разнообразен", като се съсредоточи основно върху електромобилите. Компанията предвижда да пусне на пазара минимум 11 нови модела на ток, за чието създаване ще похарчи 25 млрд. долара.

"В процеса на рестартиране на нашия бранд ще се опитаме да спечелим нова целева аудитория", категоричен е Хо Сун Сон.

Електромобилите на Kia ще бъдат построени на нова модулна платфома Electric-Global (E-GMP), която ще бъде на достъпна стойност. Планът е през 2025 година около 20% от световните продажби на марката да се падат именно на превозни средства на ток.

Част от "План S" е смяната на логото, което компанията за първи път показа заедно с концептуалния модел Imagine през 2019 година. От януари 2021 година то ще се поставя а всички серийни автомобили на марката. В него, както и преди, ще се използват букви, но те ще имат съвременен вид. Трите букви са съединени една с друга, а овалът около тях е изчезнал.

Снимка: Kia

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Следа кто назначиха Петер Шрайер , създал Ауди ТТ за главен дизайнер,той е човекът създал предната решетка на Киа и построиха развоен център във Франкфурт и наеха европейски инженери, Киа дръпна рязко напред, оставяйки зад себе си японските ширпотреби,предизвикващи възторг само у снежинки, пакита, реднеци и български кочани.
  • #9
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Хаха ( преди 3 години )
    То затова ли нищо не продават Xyидай и Киа дори и в българия.
  • #8
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    Хюндай/КИА отдавна задминаха недоразумения като рено, който факт жабарите и подобните им считат за стратегическа заплаха!
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    Яд ли те е хха как псува в интернет смешен аграр.После се чуди що заплатата му е 300лв.
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Бачо ( преди 3 години )
    До коментар 1.Факт е, че баба ти е била онодена след като е пръкнала *** като теб. *** и неграмотен!
  • #5
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Аз ползвам холандски телевизор Филипс правен в Полша.Твой избор купувай каквото искаш но после не реви за работни места които си дал на азиатци.
  • #4
    15 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    То едно време и немците правеха най-яките телевизори ама какво стана, само корейците и японците го могат сега. Същото ще стане и с колите които ако не сте забелязали от няколко години са повече компютърна техника отколкото кола.
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Кико ( преди 3 години )
    Вие който "виждате" бъдещето, ще зароволя ли съпругата ми довечера?
  • #2
    5 rate up comment 39 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Каквото и да правят, си остават дърво без корен. Няма как да се прехласна по корейска ширпотреба, както по европейска или американска марка с истинска история, която е дала нещо на автомобилостроенето.
  • #1
    3 rate up comment 46 rate down comment
    Факт! ( преди 3 години )
    Същедтвуването на самите Хюндай и Кия е безмислено и в резултт на това ще изчезнат скоро завинаги.