IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чисто нов Land Rover Defender се счупи след 269 км пробег

Всъдеходът беше даден за тест на американски журналисти (ВИДЕО)

Екип на американското автомобилно издание Fast Lane взе за тест чисто нов Land Rover Defender, струващ 55 935 долара. Всъдеходът измина само 269 километра, преди да се появят проблеми с двигателя и системата за видеонаблюдение.


Land Rover Defender


За тест-драйва американските журналисти получили бял Land Rover Defender в базово ниво на оборудване, което включва 2,0-литров бензиов турбомотор с мощност 300 конски сили и 400 Нм, свързан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч при тази модификация отнема 7,7 секунди, а максималната скорост е 190 км/ч. Всъдеходът допълнително е оборудван с блокировка на задния диференциал и трети ред седалки.

Тестът е трябвало да се проведе на трасето трасе Webster Pass в щата Колорадо, като при първото преминаване колата не е подлагана на екстремно натоварване. Когато сред кратка пауза е направен опит да се стартира двигателя, на приборния панел е светнал индикатор Check Engine. Със собствен скенер журналистите са установили, че има проблем с горивната смес в трети и четвърти цилиндри на двигателя.



Грешката е отстранена в сервиза на официален дилър на марката, но в този момент отказва модула за управление на камерите. Оказва се, че в склада няма резервен и той трябва да бъде поръчан. При новата диагностика отново светва лампа Check Engine, като според специалистите, трябва да бъде заменена дюза на двигателя. Колкото време ще отнеме ремонтът не се разкрива, но е известен пробегът на чисто новия Land Rover Defender в този момент - само 269 километра.

Снимка и видео: TFLnow

0 от 500
  • #21
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 3 години )
    Тук по горе колега спомена Паджеро като здрав джип!Пич ти в ред ли си 4 смених и повече няма да си го причиня!!То не бяха глави,то помпи,дюзи, турбини,карет,раздатки! Махнах и последното Паджеро и си взех Витара 1.6 карбуратор,това е наистина здрав и надежден джип!
  • #20
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Никой не споменава за слона в стаята.. а именно - Дефендър е най-чупливия джип въобще.. не е само в тази версия и НЕ е тази бройка само... има видеа има ревюта, има и "доволни" клиенти... Единствено британците, бидейки шовинисти и националисти си го имат за нещо яко и класическо... за мен си е класически скъп Бокл..Ук!
  • #19
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Неразбиращ ( преди 3 години )
    Здравейте колеги,интересни мнения и коментари по темата за надлежните джипове,и почти във всички коментари и не само тук чета че по по най е Тойота,да не лош автомобил,но защо забравихте един неубиваем джип и никой не пише за него бързо забравихте Паджеро,най здравият и безпроблемен джип.
  • #18
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    И кой си взима Дифендър като има Тойота Ланд Крюзер,който е най-здравият джип в света. Дифендър се взимаха до 70-те години докато стана ясно,че Тойота прави най-здравите джипове.
  • #17
    3 rate up comment 10 rate down comment
    вот дъ фак!? ( преди 3 години )
    Много ме кефят разни разбирачи като този журналист , тръгнал да прави ревю на 4х4 на пресечен терен с летните гуми.
  • #16
    8 rate up comment 2 rate down comment
    едно време ( преди 3 години )
    До 15:За колиба може и да става - четох, че сред възможните екстри е комплект за превозване на куче :))) Въпрос на приоритети хахахаха.
  • #15
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Щом и "видеонаблюдението" не работи, не става дори за кокошарник или кучешка колиба в двора на село.
  • #14
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Соц носталгия ( преди 3 години )
    Те тва е кола "яките" съветски коли навремето. Чупи се веднага след като излезе от магазина и после няма части за ремонта.
  • #13
    18 rate up comment 3 rate down comment
    едно време ( преди 3 години )
    "отказва модула за управление на камерите"A едно време Defender беше символ на експедиции в пустошта и на издържливост. Колко тъжно.
  • #12
    7 rate up comment 3 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 3 години )
    Ако имах възможност, бих си взел класически Дифендър, модифициран от Twisted Automotive. Струва приблизително колкото чисто нов, но би могъл да ме надживее. А това... на триста километра се сгромолясва безславно.