fallback

Kia се заяде открито с BMW

Новата K5 превъзхожда 330i, категорични са корейците (ВИДЕО)

Новото поколение на Kia Optima смени името си и вече се казва K5. Освен с впечатляващ дизайн, бизнес-седанът може да се похвали и с турбомотори, които може да се комбинират със система за задвижване на четирите колела. 

При версията GT мощността на двигателя е 290 конски, което накара корейския производител да заяви, че тази версия на модела превъзхожда новото BMW 330i. Поне това става ясно от рекламата на K5, в която се казва, че седанът на Kia не само не отстъпва като мощност на баварски модел, но дори го задминава.

С дребен шрифт се подчертана, че на мокър или сух асфалт K5 е по-бърза от 330i, а освен това корейският модел ускорява по-бързо на сух асфалт. И едва накрая се уточнява, че в случая се сравняват K5 GT и версия на BMW със задно предаване.

Тоест, ако седанът 330i получи задвижване на четирите колела, корейският седан няма шансове да го настигне. Интересното е, че има и разминаване между офизиалните характеристики на двата модела. При премиерата на K5 от Kia обявиха, че версията GT ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,8 секунди, докато от BMW посочват време от 5,6 секунди за 330i със задно предаване.

Има все пак един показател, по който двата автомобила не могат да се сравняват. Базовата Kia K5 стартира от 23 490 долара, което е 2 пъти по-евтино от BMW 330i. Топ-версията GT на корейския модел е оценена на 37 950 долара, което пак е по-малко от баварския седан.

Снимки: Kia

fallback
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
    Немците ги чака съдбата на Нокиа, с тия цени здраво са се запътили натам.
  • #7
    Chicho_Ficho ( преди 3 години )
    Мухахахаха, смях в залата...., не че новите баварци не са почнали да се превръщата в пласмасови ***, но да сравниш да ти хрумне да сравниш КИА с БМВ :)
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    Стингър се счупи от продажби, затова вече забравихме за него, тия вадят конглокент на 3ката. Ама всъщност както вече споменаха, К5 е в Д сегмент, та не знам с кво се сравняватАма сравнения по корейски/японски, важно е нещо да им излиза на дръпнатите
  • #5
    до теслЪ ( преди 3 години )
    Със същия успех и на Наса могат да се дървят. Има два варианта ще им се смеят или няма да ги забележат.
  • #4
    теслЪ ( преди 3 години )
    Нищо против КИА, но щом това е "бизнес седан" не би ли трябвало да се "дървяят" на 5-та серия???
  • #3
    Анонимен ( преди 3 години )
    Тия нещо не си пият хапчетата
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Да не би да чета Не!Новините?
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак
fallback
Последни