fallback

12 признака, че сте на път да купите трошка

Тези трикове на продавачите трябва веднага да ви подскажат за какво става дума

Покупката на употребяван автомобил си има и плюсове, и минуси. Плюсовете са ясни: спестявате пари, и то все повече, защото цените на новите автомобили растат с доста по-бързо темпо от инфлацията напоследък. Минусите се изразяват най-вече в неизвестностите около техническото състояние на машината. Продавачът, разбира се, е последният човек, който да ви помогне да намалите тези неизвестности. Неговата цел е да продаде автомобила на максимално висока цена - което в повечето случаи е в противоречие с вашата цел, която е да научите максимално много за колата, преди да я купите. Затова трябва да разчитате най-вече на собствените си очи и мозък. Ето някои сигурни признаци, че нещата не са толкова добре, колкото продавачът ги представя.

12 признака, че сте на път да купите трошка (ГАЛЕРИЯ):

 

fallback
  • #25
    Trabi ( преди 2 години )
    Всеки си коприва кола за каквото му е нужна!Аз си взех преди 4 год. Корса б 1.2 45 к. на 123000 от приятел който я купил нов внос от Италия.Ами навъртях 75000 км като смених акомулатор,моторче на чистачките задни накладки и жило на ръчна.Не знам нова за тези км,какво ще смени.
  • #24
    Някой ( преди 3 години )
    Жквях в Северна Ирландия. Купих една Вектра 2006г. 6 скорости, дизелче. Двигател, скорости читави. Няма омазняване. За да мина преглед ме накараха да сменя тръбички на спирачки, пружини и едната гума(нацепена). Дадох над 300 паунда. След 2 месеца я продадох там за 400 паунда.Прибрах се.Идва един момент, че там колата става по - евтина дори от елементарни ремонти, да не говорим за скъп ремонт. Тази кола имаше много хляб в нея.Ако попаднеш в БГ на такава е късмет.Но джамбазите им надуват цените.
  • #23
    анонимен ( преди 3 години )
    Къде е тоя VIN номер.
  • #22
    Майко мила ( преди 3 години )
    Моята кола я взех на 3,5години и километража показваше 172000км("реални"). След проверка в оторизиран сервиз се оказа че изминатите километри са 320000. Явно е била служебна и са я скъсали от каране! Иначе имаше много приличен вид вън и вътре! Засега държи и съм сменил само една щанга на задния мост. Само смятайте една 10-15годишна кола на колко километра е!! Най-добре е нова кола от шоурума,ама трябва много пари ,които няма от къде да ги взема!
  • #21
    до 19 ( преди 3 години )
    Почти всички коли от така наречения "нов внос" са удряни, или бракувани. Само така се постига по-ниска цена от тази на същия модел на Запад, откъдето идва новият внос
  • #20
    Петко ( преди 3 години )
    Ако всеки от тези признаци ни отказва от покупка значи няма да купим кола никога. Съветите са добри, но и да разбереш, че е боядисана, стига да е направено добре? Като си тръгнал да купуваш, трябва да имаш предвид, че купуваш кола, която е на пробег и някой се е разделил с нея. В огромна част нов внос на около 10 годишни коли, като се строши нещо скъпо и са дотам. Продава се евтино, с взетите пари си правят първа вноска за новата и си я изплащат. А старата идва при теб и започваш да я ремонтираш
  • #19
    venelin ( преди 3 години )
    Много време в статията е отделено за удряни коли и как да ги познаем.Колата (втора употреба) въобще не трябва да е удряна, като изключвам дребни неща по паркинги, дето все някой ще отвори рязко вратат и ще те прасне,
  • #18
    Купил и продал много ( преди 3 години )
    И запомнете от мен. Европейците не са луди хора дето си подават здравите коли на малко км без пари, а вие не сте най-големите тарикати дето ще си купят евтина и перфектна кола. Така че гледайте като купувате, а ако не разбирате от коли не е срамно да си платите на хора които разбират, за да направят преглед на автомобила.
  • #17
    до #14 ( преди 3 години )
    Може, но какъв е шанса да попаднеш на първи собственик мърляч и да не го забележиш в колата и какъв е шанса да уцелиш на Горубляне НОВ ВНОС, НОВА!!! НА РЕАЛНИ КМ УНИКАТ!!!! и после да си биеш главата в стената? Този въпрос си задай и си отговори честно..
  • #16
    анонимен ( преди 3 години )
    До 7: Моята новозакупена в БГ кола кара десета година и е на 74 000 км. Според статистиката отпреди десетина годи и, средният пробег на автомобилите в БГ е 8000 км. Тук няма къде толкова да навърташ км. Прав си за новозакупените автомобили в БГ, но с малкото уточнение да е ползван като личен. За мен това е най-до рата покупка, съдейки по моите коли. Тая даже няма да я продавам, защото е 10 годиш а на под 80 000 км, поддържана както трябва.
fallback
Последни