IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

20-те най-продавани марки в Европа през 2020

България отчита най-големия спад в ЕС през деветия месец на годината

Септември е бил добър месец за автомобилния пазар в Европа, но не и за този в България, показват обобщените данни на браншовата асоциация АСЕА. За пръв път тази година пазарът в ЕС отчита ръст спрямо миналата, с 3.1%. За Бълария статистиката показва 1823 нови регистрации през септември, с почти 28% по-малко от същия период на миналата година. Това е и най-големият спад от всички пазари в ЕС, доста пред Холандия (-22%), Словения (-17%) и Испания (-14%).
    
   
Volkswagen ID.3, електромобил, пазар
   
  
Поведението на българския пазар е в рязък контракт с румънския, където през септември се отчитат рекордните 79.9% ръст на годишна база, с 10 878 регистрирани автомобила. Солидни ръстове има в Ирландия (66%), Словакия (31%) и Гърция (20.5%). От най-големите пазари добър растеж отчитат в Германия и Италия, докато Франция регистрира лек спад.

Данните за първите девет месеца сочат -28.8% в ЕС спрямо същия период на 2019 година. В България спадът е над средния - 36.7%, като по-зле са единствено Хърватия, Португалия и Испания. Най-слабо пострадали са пазарите във Финландия (-16%), Швеция и Дания (-18%).

20-те най-продавани марки в ЕС, септември 2020 (ГАЛЕРИЯ):


 

 

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Frank Frantfurski ( преди 3 години )
    В немско ддс е 16% ,*** стандарта на живот е друг и офертата определено спрямо заплатата беше добра ,след 6 месеца ще и сменя номерата с немски и съм доволен,но имаше много кофти оферти от част от вносителите е намерих и много по добро и разумно предложение от представителите в Германия...
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Frank Frankfurtski ( преди 3 години )
    Септември бях на почивка вБългария и си купих нова кола 10000 лева ДДС плюс такси ,иначе съм доволен...
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    абе защо така не се вижда Т'слата в тази класация ;)