IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пет SUV модела на възраст, които почти не се чупят

Тези 10-годишни автомобили няма да ви създават ядове, ако изберете правилната версия

Модата на кросоувърите окончателно завладя пазара - включително и този втора ръка. Но онова, което потенциалните купувачи трябва да знаят, е, че SUV моделите са като цяло по-сложни и по-скъпи за поддръжка от обикновените седани и хечбеци. Като се започне от гумите и се свърши с компонентите на скъпото 4х4 задвижване. Все пак има и кросоувъри на 10-15 години, които дават малко по-добри шансове на собствениците си. Ето пет от тях - но не забравяйте, че надеждността на един автомобил зависи не само от производителя, а и от това как е експлоатиран през изминалите години.
 
 
5 кросоувъра, които почти не се чупят (ГАЛЕРИЯ):


    
     
Както виждате, нашето "почти" от заглавието е доста условно: за целта трябва да изберете правилната версия на конкретния модел. И също да улучите кола, която е експлоатирана правилно и добре поддържана - а в голямата си част т. нар. "нов внос" в България е тъкмо обратното. Нашата препоръка е да търсите автомобили с проследима история, доколкото е възможно. Впрочем това далеч не е изчерпателен списък - със сигурност има и други SUV модели, които се държат прилично дори и в зрялата си възраст. Ако се сещате за такива, споделете ги с нас в коментарите.

 

 

 

0 от 500
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    Малко допълненение и от мен на база личен опит. Всичко описано в статията е точно така с допълнение, че дизела на Маздата хвърля и турбо още на 120-150К км., да не говорим за разхода на нафта който прави. Изобщо за любителите на Мазда има само един мотор и той е 197 к.с. атмосферката им, който не се сработва много добре с автомата (изглежда че последният е правен за дизела), но е за предпочитане пред ръчката им. Бих добавил в класацията и Нисан X-Trail бензин автомат (не CVT) и дизел ръчка.
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Само да попитам: снимката при заглавието нарочно ли сте сложили огледално?
  • #1
    11 rate up comment 52 rate down comment
    w221 ( преди 3 години )
    За абсолютна класика в жанра може да се смятат Mercedes ML и BMW X - всичките им модификации от 1 до 5! Специално пък най-масовият ML 270 Д си е спечелил славата на вечен! Според мен тия две марки са в пъти по-добри от най-различните там Мазди и Хюндай!!